Vogelgriep Vinkeveen en vervoersverbod regio

Vinkeveen/Aalsmeer – Bij een pluimveebedrijf aan het Waverveensepad in Vinkeveen is zondagavond 21 november vogelgriep geconstateerd. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant van de vogelgriep. Om verspreiding van het virus te voorkomen werden circa 10.000 legkippen geruimd. De ruiming wordt uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Daarna werd het complete bedrijf grondig ontsmet.

In het gebied van 3 kilometer rond het besmette bedrijf in Vinkeveen liggen geen andere pluimveebedrijven. In de 10 kilometer zone rond dit bedrijf liggen twee andere pluimveebedrijven. Voor deze zone geldt het vervoersverbod.

Er is per direct een vervoersverbod voor pluimveebedrijven afgekondigd in een zone van 10 kilometer rond het bedrijf in Vinkeveen. Het vervoersverbod bevat o.a. een groot deel van Amstelveen, Uithoorn, Aalsmeer en Kudelstaart en heeft betrekking op alle vogels en broed- en consumptie-eieren vanaf een locatie met vogels. Ook geldt het verbod voor mest van vogels en gebruikt strooisel, en voor andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met gevogelte. Daarnaast geldt ook een jachtverbod in dit gebied.

Foto: VLN-Nieuws

Gepubliceerd: 22 november 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×