Dry January: zeg ‘ja’ tegen een alcoholpauze

Aalsmeer – Brijder en IkPas dagen Aalsmeerders en Kudelstaarters uit om hun alcoholgebruik in januari op pauze te zetten. Zo willen ze mensen bewuster maken van hun drinkgedrag en laten ervaren wat een pauze doet voor je gezondheid. Veel mensen drinken dagelijks alcohol. Dat kan variëren van 1 glas per dag tot (meer dan) 20 glazen per week. Vaak is dit gewoontegedrag. Een glas wijn of bier drinken is nu eenmaal lekker ter ontspanning. Maar wat nu als we in de maand januari helemaal geen alcohol drinken?

Gezellig
Wethouder Wilma Alink van Zorg: “Het is in onze gemeente natuurlijk erg gezellig. En dat gaat vaak gepaard met een drankje. Maar we kunnen het ook heel gezellig hebben zonder alcohol. En laten we eerlijk zijn: dat is wel een stuk gezonder. Mensen die een stop inlassen voelen zich vaak fitter, slapen beter en een groot deel verliest ook nog eens gewicht. Ik hoop dat veel mensen de uitdaging aangaan en de voordelen ervaren van geen of minder alcohol drinken.”

IkPas helpt
Succesvol pauzeren tijdens Dry January kan een uitdaging zijn. Wie zich aanmeldt bij IkPas ontvangt tips, artikelen, recepten en badges die helpen en stimuleren om in januari geen alcohol te drinken. IkPas vraagt niet om nooit meer alcohol te drinken, maar om het alcoholgebruik even op pauze te zetten.

Inschrijven
Wie houdt Dry January vol? Aanmelden kan vanaf nu via ikpas.nl/inschrijven/. Meedoen kan alleen of als team, met bijvoorbeeld familieleden, vrienden of sportteam. Zo wordt de uitdaging voor iedereen leuker en makkelijker!

Vragen of Individueel gesprek
Heb je vragen of zorgen en wil je een gesprek over jouw eigen alcoholgebruik of dat van iemand in jouw omgeving? Neem dan contact op met de preventie afdeling van Brijder. Mail naar: preventie@brijder.nl of bel: 088 3582260. Met de preventiedeskundige kun je anoniem in gesprek zonder dat daar kosten aan verbonden zijn.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 6 december 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×