Historische film van de maand: 'Toen was alles anders'

Aalsmeer – De historische film van de maand december is ‘Toen was alles anders’ van de heer Ab Carels. De film is te zien vanaf woensdag 1 december en duurt ca. 39 minuten. We zien beelden uit de dertiger en veertiger jaren van de vorige eeuw. De beelden  komen uit diverse films waaronder de Hilverda films en de film van de Stichting Oud  Aalsmeer. De montage is gedaan door de heer Ab Carels en ook heeft hij de film van muziek voorzien. De film is geconverteerd door Dick P. van der Zwaard.

We zien o.a. winterbeelden uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Ook wordt het varend bloemencorso van 1937 op de Westeinderplassen in beeld gebracht. Gevolgd door beelden uit 1947 en ’48 van Aalsmeer. U ziet de Westeinderplassen en een wandeling naar Kudelstaart langs de fortbocht. Tevens toepasselijk voor deze tijd worden beelden getoond van het Sinterklaasfeest uit die jaren.

In het tweede deel van de film staat de buurt centraal met vervoer van veilingkisten langs de Uiterweg. Het openbreken van het ijs van de buurtsloot, de laatste begrafenis op de oude buurt en schaatswedstrijden op de ringvaart in 1947. Daarna zien we beelden van de buurt in de oorlog en de bevrijding in 1945. Als laatste wordt aandacht besteed aan de demping van de buurtsloot in 1949.

Stichting Oud Aalsmeer vertoont iedere maand een historische film op de website www.stichtingoudaalsmeer.nl en is te bekijken via de knop ‘Film van de Maand’. De films zijn afkomstig uit verschillende verzamelingen die zijn geschonken aan Oud Aalsmeer. Aan het bekijken zijn geen kosten verbonden.

Deze zelfde film wordt ook tweemaal op TV Aalsmeer uitgezonden in december. Vrijdag 10 december is de eerste vertoning vanaf 11.00 uur. Een dag later, zaterdag 11 december, is de film nogmaals te zien vanaf 13.00 uur. De uitzendingen worden vooraf gegaan door een inleidend interview met een medewerker van Oud Aalsmeer op zaterdag 4 december. Het interview door presentator Jan van Veen is te beluisteren op zowel Radio als TV Aalsmeer tussen 12.00 en 13.00 uur.

TV Aalsmeer is via CAIWAY te vinden op kanaal 12 en bij gebruikers van KPN/XS4ALL/Telfort op kanaal 1389. Maar ook via www.radioaalsmeer.nl/tv kunt u de film bekijken.

Gepubliceerd: 3 december 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×