Meerlandenfonds steunt twaalf organisaties

Aalsmeer – De bekendmaking van de editie van het Meerlandenfonds 2021 vond dit jaar opnieuw niet op een feestelijk evenement plaats. Gelukkig ontvangen totaal 116 (sport)verenigingen en stichtingen uit de elf Meerlandengemeenten wel een mooie cheque met een donatie uit het fonds.
Wethouder Wilma Alink is blij voor alle winnaars uit Aalsmeer en Kudelstaart: “We zijn trots dat Joost Hoffscholte dit fonds in het leven heeft geroepen. Ik ben blij dat ook dit jaar twaalf mooie organisaties uit onze gemeente een bijdrage
mogen ontvangen.”

Voedselbos
Voor de speciale uitreiking ging wethouder Alink dit jaar naar Voedselbos De Smikkeltuin. Zij ontvangen een bijdrage van het Meerlandenfonds van maar liefst 1500 euro: “Fantastisch dat het voedselbos zo’n grote bijdrage krijgt. Helemaal
terecht natuurlijk, want het is een geweldig initiatief van deze mensen. Weer of geen weer: zij werken keihard om een mooi voedselbos te maken voor onze inwoners.”

Covid-19
Het Meerlandenfonds heeft bij de aanvragen gelet op verenigingen en organisaties die zich inzetten voor een mooie en duurzame leefomgeving, maar dit jaar ook op activiteiten die bijdragen aan een betere mentale gesteldheid en het voorkomen van eenzaamheid door de aanhoudende maatregelen rondom Covid-19. Algemeen directeur van Meerlanden Angeline Kierkels: “Vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze maatschappij. Daarom steunen wij die talrijke initiatieven van goede doelen en verenigingen met ons Meerlandenfonds.”

De overige organisaties die een bijdrage kregen, zijn: Aalsmeers Harmonie, Tennisvereniging All Out Vernieuwing, Stichting Dag van je Leven, Vereniging van Vogelvrienden Aalsmeer en Omstreken, Stichting Vrienden van
Zorgcentrum Aelsmeer, Damesvereniging Kudelstaart, RKDES,  Nationale vereniging De Zonnebloem, afdeling Kudelstaart,  Stichting Living Memories , Stichting Kinderboerderij Aalsmeer en de Oudervereniging PCBS de Brug.

Gepubliceerd: 16 december 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×