Debatavonden en digitale stemhulp

Aalsmeer – Woensdag 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen en bepalen de inwoners van Aalsmeer wie de nieuwe gemeenteraadsleden worden. Vanaf vandaag is de digitale stemhulp beschikbaar. Deze helpt u bij het bepalen van de politieke partij van uw voorkeur. Daarnaast organiseert de gemeente drie debatavonden met de lijsttrekkers. Deze zijn zowel in de zaal als via diverse online kanalen en het tv-kanaal van Radio Aalsmeer te volgen. Maak uw keuze en ga stemmen, want elke stem telt!

Online stemhulp
Besluiten van de gemeenteraad hebben direct invloed op het leven van bewoners. Het is daarom belangrijk om te stemmen op een partij die het best bij uw wensen voor Aalsmeer en Kudelstaart past. Om u te helpen bij het maken van een keuze heeft de gemeente een online stemhulp laten maken. De zes partijen die deelnemen aan de verkiezingen in Aalsmeer , te weten CDA, VVD, Absoluut Aalsmeer, GroenLinks, D66 en Partij van de Arbeid, hebben aan de hand van 25 stellingen hun mening gegeven over belangrijke thema’s in Aalsmeer. De stemhulp is vanaf dinsdag 22 februari bereikbaar via www.mijnstem.nl/aalsmeer.

Debatavonden met lijsttrekkers
De gemeente organiseert bovendien drie debatavonden met de lijsttrekkers van de partijen die deelnemen aan de verkiezingen. Elke avond vindt plaats op een andere locatie waar andere onderwerpen aan bod komen. Zo wordt in drie avonden steeds duidelijker waar partijen voor staan en waarin ze wellicht van elkaar verschillen.
De eerste avond is op woensdag 2 maart in The Beach in Aalsmeer Oost. Deze avond leren we de lijsttrekkers en waar zij voor staan beter kennen. Daarna dagen CDA en Absoluut Aalsmeer elkaar als eerste uit aan de hand van twee stellingen.
De tweede avond is op woensdag 9 maart in het Dorpshuis in Kudelstaart. Hier staat vanzelfsprekend Kudelstaart centraal, maar is ook aandacht voor jongeren. Partij van de Arbeid en D66 beginnen het debat.
De laatste avond is op maandag 14 maart 2022 in het huis van de democratie, het raadhuis van Aalsmeer. Hier wordt het debat gestart door VVD en GroenLinks.

Het is belangrijk dat vragen en zorgen van bewoners aan bod komen deze avonden. Daarom is het mogelijk vanuit de zaal een vraag te stellen aan een of meerdere lijsttrekkers of om deze vooraf te sturen naar griffie@aalsmeer.nl, zodat de vragen meegenomen kunnen worden door de debatleiders, Wim Bartels en Anna-Maria Giannattasio. Alle avonden beginnen om 20.00 uur.

Op de website www.aalsmeer.nl/verkiezingen staat alle informatie over de verkiezingen.

Foto: archieffoto: debat in 2018

Gepubliceerd: 22 februari 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×