Gratis bomen voor Aalsmeerders en Kudelstaarters

Aalsmeer/Kudelstaart – Meer groen in de gemeente. Daar kunt u ook aan bijdragen! Op 19 maart kunt u een gratis boom voor in uw tuin ophalen bij de oude waterzuiveringsinstallatie aan de Molenvlietweg. Deze actie, die wordt georganiseerd door Zeilfort Kudelstaart en Stichting MeerGroen, sluit aan op het bomenplan van de gemeente Aalsmeer.

Wethouder Groen Wilma Alink: “Bomen zijn belangrijk voor onze toekomst. Ze dragen bij aan een betere water- en warmtehuishouding. In het bomenplan hebben we toegezegd dat we particuliere initiatieven die gericht zijn op het groener maken van de gemeente, zullen ondersteunen. Daarom werken we graag mee aan dit mooie initiatief van het Fort en MeerGroen. Deze actie past ook mooi bij het NK Tegelwippen 2022, waar we als gemeente aan mee gaan doen. We hopen dat veel mensen een gratis boompje zullen halen voor in hun tuin.”

Fort zoekt vrijwilligers
Voor het oogsten van zaailingen en jonge stekjes op Fort Kudelstaart zijn veel vrijwilligers nodig. Op maandag 28 februari, zondag 6 maart, zaterdag 12 maart en zaterdag 14 maart komen de vrijwilligers samen om hun bijdrage te leveren aan een groener Aalsmeer. Heeft u op een van deze dagen ook een uurtje of misschien wel meer beschikbaar? Iedereen is vanaf 13.00 uur welkom op het Fort om de boompjes uit te scheppen en klaar te zetten voor transport naar het terrein van de oude waterzuiveringsinstallatie.

Een gratis boom in uw tuin!
Op zaterdag 19 maart kunt u van 10.00 uur tot 17.00 uur bij de oude waterzuiveringsinstallatie een gratis boompje voor in uw tuin ophalen. Deze bevindt zich aan de Molenvlietweg 30, naast de rotonde met de Middenweg. U heeft daar de keuze uit zo’n 100 soorten, klein en groot. Zo zijn er lage struiken, maar u kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een kersenboom, lijsterbes, sleedoorn of meidoorn. De organisatoren verwelkomen u graag op 19 maart.

Voor meer informatie over de actie: Greet Brouwer, gbrouwer@zeilfort.nl , de havenmeester via 06-1076 7630 of Stichting MeerGroen: Franke van der Laan, info@stichtingmeergroen.nl.

Gepubliceerd: 26 februari 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×