GroenLinks wil duizend jongerenwoningen realiseren

Aalsmeer – Tijdens een bijeenkomst op dinsdag 22 februari in het dorpshuis van Kudelstaart is enthousiast gereageerd op de oplossingen voor de wooncrisis. Natuurlijk is de invloed van landelijke maatregelen enorm, maar het is zeker zo dat de gemeente flink kan bijdragen aan het tekort aan jongerenwoningen.

Makelaar Karin Eveleens gaf aan dat starterswoningen al snel ten prooi vallen aan speculanten en dat jongeren daardoor geen kans hebben op een woning, tenzij ze een zak met geld meekrijgen. Kees Buskermolen van Nieuw Aalsmeer is bij alle politieke partijen in Aalsmeer langs geweest met het idee van FlexWonen: kwalitatief goede en duurzame woningen met een beperkte investering op tijdelijke basis. Volgens hem hebben alle partijen enthousiast gereageerd.

Het programma van GroenLinks geeft aan dat er 1.000 jongerenwoningen gerealiseerd moeten gaan worden. Deels door bestaande plannen open te breken en daar het aantal jongerenwoningen fors te verhogen. Ook wil GroenLinks fors werk maken van kleinschalige projecten met bijvoorbeeld FlexWonen. Daarnaast is GroenLinks voorstander van een zelfbewoningsplicht; als je een huis koopt, ga je er zelf wonen. Ook is het nodig om de 1.000 jongerenwoningen te voorzien van een anti-speculatiebeding.

Foto: Karin Eveleens

Gepubliceerd: 23 februari 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×