Aalsmeerse bierbrouwerij 't Blauwe Hert is terug

Aalsmeer – Zes jaar geleden trok de Aalsmeerse bierbrouwerij ’t Blauwe Hert de stekker uit haar commerciële activiteiten. Nu in 2022 is de brouwerij terug van weggeweest. In 2014 brachten de bierbrouwers een commercieel bier op de markt. Dit werd door de oprichters zelf gebrouwen bij een grote, professionele brouwerij. De bieren ‘Bronstig’ en ‘Hinde’ vonden ruim twee jaar lang gretig aftrek onder het bierdrinkende publiek. Ook buiten Aalsmeer werd de roep om bier van ‘t Blauwe Hert steeds groter. De vraag nam toe en tegelijkertijd ervoeren de mannen van de brouwerij een aantal grote tegenslagen. Op het moment dat vriendschappen onder druk kwamen te staan, werd er besloten te stoppen op het hoogtepunt in 2016.

Sindsdien heeft Sander Voorn de tijd genomen om na te denken over het avontuur dat eigenlijk zo abrupt eindigde. Door de Nederlandse bieropleiding te volgen bij StiBON is hij inmiddels Internationaal Biersommelier. Door de kennis die is opgedaan en de nog altijd enthousiaste reacties van voormalige klanten, is besloten de draad weer op te pakken. De bieren ‘Bronstig’ en ‘Hinde’ zijn dan ook weer in de regio verkrijgbaar. Het officieuze eerste doosje ‘Bronstig’ en ‘Hinde’ werd afgelopen week met trots overhandigd aan Tommy van Os van Tommy’s Fresh Foods.

Gepubliceerd: 27 maart 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×