Muziek tussen de kunst in het Flower Art Museum

Aalsmeer – Het Flower Art Museum aan de Kudelstaartseweg in Aalsmeer is niet alleen een mooie plek om kunst te zien. Het gebouw leent zich ook goed voor de organisatie van concerten. Live muziek beleven tussen de kunst heeft iets magisch, en zeker gezien de huidige tentoonstelling
‘Wonderland’ in het museum. Zaterdag 26 maart klinkt er, na een stille tijd door corona, eindelijk weer muziek in FAM. Jeff Heijne
(flamencogitaar) en Jaber Fayad (oed – Arabische luit) brengen deze middag vanaf 16.00 uur een gezamenlijk programma. De musici ontmoetten elkaar in 2016 en hadden gelijk een muzikale en vriendschappelijke klik. Sindsdien spelen ze regelmatig samen, met programma’s waarbij het
verbinden van meerdere culturen vrijwel altijd voorop staat. Onlangs nog toerden zij met het Nederlands Blazers Ensemble door het land en traden op in prestigieuze concertzalen, waaronder het Concertgebouw en Tivoli Vredenburg.

Jeff Heijne en Jaber Fayad houden allebei van contrasten: de introspectie die plaatsvindt bij momenten van verstilling en krachtige ritmische muziek die je doet bewegen. Zij zullen tijdens de voorstelling hun eigen interpretatie hiervan ten gehore brengen en laten zien hoe ze elkaars klankwereld verrijken, middels eigen composities en arrangementen. Het concert begint om 16.00 uur en duurt inclusief pauze tot ca. 17.45 uur. Vanwege het concert sluit het museum deze dag een uurtje eerder voor reguliere bezoekers (om 16 uur).

Concertlezing De Elementen
Op vrijdag 22 april komen kunst en muziek samen tijdens de concertlezing De Elementen. Een avond met muziek van Aalsmeers Harmonie afgewisseld door een lezing van Constantijn Hoffscholte, operationeel directeur van het Flower Art Museum. Laat u meeslepen door muziek en verhalen rond de klassieke elementen vuur, water, lucht en aarde. Het wordt een gevarieerde avond waarop zowel klinkende namen als verborgen parels voorbijkomen. Van Earth, Wind & Fire tot The Beatles en van William Turner tot Arcimboldo. De concertlezing duurt van 20.00 tot circa 22.00 uur (incl. pauze).

Voor beide concerten zijn kaarten à € 17,50 (regulier) en € 14,50 (Vrienden FAM/donateurs Aalsmeers Harmonie) verkrijgbaar via www.flowerartmuseum.nl/agenda of te bestellen via info@flowerartmuseum.nl. Voor vragen kan ook worden gebeld: tel. 0297-364400. Het museum isgevestigd in de voormalige waterkelder aan de Kudelstaartseweg, recht tegenover de watertoren.

Gepubliceerd: 21 maart 2022 om 7:20 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×