Openbaar Vervoer op Maat nog weinig gebruikt

Aalsmeer – Sinds een tijdje rijdt in Aalsmeer ‘OV-op-Maat’ op proef. Deze vraagafhankelijke taxivoorziening van vervoermaatschappij Connexxion brengt inwoners vanuit diverse haltes in Aalsmeer van/naar Busstation Aalsmeer of de halte Drie Kolommenplein (Aalsmeer centrum). Een rit kost € 1,65 en is met pinpas te betalen in het voertuig.

OV-op-Maat is in het leven geroepen voor de bushaltes die zijn vervallen toen de Burgemeester Kasteleinweg eind 2021 in gebruik is genomen. Diverse, vooral R-Net buslijnen, rijden sinds dat moment via de provinciale wegen en de Burgemeester Kasteleinweg. OV-op-Maat komt op de Aalsmeerse haltes Stommeerkade, Seringenpark, Beethovenlaan, Mozartlaan, Aalsmeerderweg (142), Middenweg en de nieuwe halte Vuurdoornstraat en biedt vervoer vanaf Busstation Zwarteweg of Drie Kolommenplein naar deze haltes of andersom. OV-op-Maat biedt ook de verbinding tussen Drie Kolommenplein en Busstation Zwarteweg.

Wethouder Robert van Rijn: “De gemeente heeft geld geïnvesteerd om OV-op-Maat mogelijk te maken in Aalsmeer. Het gaat hier in eerste instantie om een proef van zes maanden met een mogelijke verlenging van zes maanden als er voldoende gebruik van wordt gemaakt. Op dit moment wordt er nog niet veel gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. Als dit zo blijft gaan wij op zoek naar mogelijk andere oplossingen.”

Hoe een rit reserveren?
Reserveren van een rit kan minimaal één uur van tevoren. De reservering kan telefonisch worden gedaan via 088 – 6000 987 of via de App ‘OV-op-Maat’ (te downloaden in de Play Store / App Store). Gedurende de pilot is rolstoelvervoer helaas niet mogelijk. Hiervoor kan gebruik worden gemaakt van het Wmo-vervoer. Mensen die niet in een rolstoel zitten, maar wel minder mobiel zijn, kunnen ook gebruikmaken van ANWB AutoMaatje.

Meer informatie over deze regeling en het rolstoelvervoer is te vinden op www.connexxion.nl/2022 en www.zorgonlineaalsmeer.nl. Voor ANWB AutoMaatje kunt u terecht op: https://www.automaatje-aalsmeer.nl.

Gepubliceerd: 23 april 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×