Column Ernst de Jong: 'Happy Hour in Aalsmeer'

Ernst de Jong is een 56-jarige geboren Amsterdammer die sinds 2006 in Nieuw Oosteinde woont. Hij werkte 28 jaar als handelaar in grondstoffen, maar timmert dit jaar als zelfstandig ondernemer aan de weg. Naast diverse opdrachten als Consultant en Interim Manager, verkoopt hij bestaand hout, uit Oost-Europa in de Benelux. Dit hout wordt weer gebruikt in het interieur of er worden weer meubels van gemaakt. Schrijven vindt hij leuk, vandaar dat hij zich aansloot bij de redactie van Radio Aalsmeer en nu ook als columnist. Iedere twee weken verschijnt er een pennenvrucht van zijn hand. Vandaag column nummer 54: ‘Happy Hour in Aalsmeer.

Ik schrijf deze column op mijn laptop zittend in de huiskamer. De openslaande deuren naar de tuin zorgen ervoor dat ik de koolmeesjes zie badderen in het, speciaal voor hun aangelegde, zwembadje en de merels zingen er lustig op los. De laatste telefoontjes met mijn zakenpartners in Rusland, Oekraïne en Litouwen zijn gedaan en ik heb hen een goed weekend gewenst. Maandag gaan we weer verder. Het is mooi dat vriendschappen tussen mensen uit de hiervoor genoemde landen niet aangetast worden ondanks ‘militaire operaties’, opgezet door gewetenloze mensen uit het Kremlin, of de stoere taal van nogal naïeve Europese leiders. Vrienden die gewoon met elkaar samenwerken om aan de kost te komen om hun gezinnen te onderhouden.

Zodra deze column klaar is stap ik in Aalsmeer op een sloep en ga met twee vrienden varen tussen de vele eilandjes die de Westeinderplassen kennen. De aanleiding van dit uitje is, omdat één van de mannen een mooie promotie heeft gemaakt bij het politiekorps van Amsterdam. Vergeef het mij dus dat deze column ietwat aan de korte kant is want mijn telefoon blijft maar pingen met vragen van mijn vrienden om vooral de koelbox te vullen met de champagne, die wij jaarlijks halen bij Marie Claire Dumont in Rilly La Montagne. Wanneer jullie ooit in de buurt van Rilly la Montagne zijn dan is het echt een aanrader om dit champagnehuis eens te bezoeken. De champagne is zeer redelijk geprijsd en heeft een zeer constante kwaliteit.  Marie Claire en haar broer Jean Michelle ontvangen iedereen met hun typische Franse gastvrijheid. Ze laten graag hun kelders zien waar de flessen worden opgeslagen. Wanneer de kelders zijn bezocht, is het altijd weer een hele klim om de wenteltrap met 82 treden naar het proeflokaal te beklimmen. Maar je wordt dan wel weer beloond met een proeverij van de verschillende Cuvees die het huis produceert. Het is verstandig om vóóraf een Bob aan te wijzen of een hotelletje in het dorp te nemen, want het zal niet de eerste keer zijn dat mensen na de proeverij iets te vrolijk buiten komen en zeker niet in staat zijn om nog auto te rijden.

Enfin, ik dwaal af, maar dat komt omdat het moeilijk is om je te concentreren wanneer je letterlijk op de drempel van het weekend staat met zulke leuke vooruitzichten. Uit het laatste pingetje dat ik zojuist ontving begrijp ik dat we ook een keuze hebben gemaakt wat betreft het avondeten. Het voorgerecht gaan we halen bij Eveleens gelegen aan de ringvaart, bij de meeste Aalsmeerders wel bekend vanwege hun fameuze paling. Het hoofdgerecht gaan we nuttigen bij één van de verwarmde terrassen die Aalsmeer rijk is aan het water.

Lieve mensen, het leven is zo slecht nog niet. Ik wens jullie allen een goed weekend met heerlijk zomers weer.

Ernst de Jong

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 15 mei 2022 om 12:00 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×