DHL bouwt klimaatneutrale CityHub in Aalsmeer

Aalsmeer – Met het slaan van een groene heipaal is de bouw gestart van de klimaatneutrale DHL Parcel CityHub voor Aalsmeer. Het is de tiende van 26 nieuw te bouwen CityHubs in het Nederlandse netwerk van in totaal 140 lokale vestigingen. De lokale hub in Aalsmeer wordt gevestigd aan de Braziliëlaan 22 op bedrijventerrein Green Park Aalsmeer met goede aan- en afvoermogelijkheden via de N201 naar de A9 en tevens makkelijke toegangswegen tot de stad. De ingebruikname staat gepland voor dit najaar. De CityHub wordt de werkplek van ruim 100 bezorgers die nu vanuit een andere plek in de gemeente werken. Dagelijks zullen ze ruim 90 routes rijden langs huishoudens, winkels en bedrijven in Aalsmeer en Amstelveen tot aan de A10. Dat gebeurt veelal met elektrische bestelauto’s en uiterlijk in 2025 zelfs helemaal uitstootvrij.

De start van de bouw gebeurde in het bijzijn van Wilma Alink-Scheltema, wethouder duurzaamheid in de gemeente Aalsmeer: “Met het slaan van deze paal komt er nieuw leven in dit deel van het bedrijventerrein Green Park Aalsmeer. Aalsmeer heeft een lange historie op het gebied van logistiek met de aanlevering van bloemen aan de veiling. DHL zet deze logistiek nu voort. We verwelkomen DHL graag als lokale werkgever die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft.”

Gepubliceerd: 12 mei 2022 om 12:44 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×