Zondag 5 juni: de 43e Dorpentocht

Regio – De Stichting Dorpentocht organiseert al voor de 43e keer de Dorpentocht in onze eigen prachtige omgeving. Iedere jaar een nieuwe route die de Stichting zelf uitzet. We hebben er wel even op moeten wachten voor de 43e Dorpentocht gereden kan worden, vanwege coronamaatregelen kon hij de afgelopen 2 jaar niet gehouden worden en dat terwijl veel Nederlanders ontdekten hoe prachtig fietsen is door ons bijzondere landschap. De 43e Dorpentocht leidt je naar de mooiste plekken en paden waar je het bestaan niet van wist: een gevarieerde route die mooi is voor jong en oud, en met zoals altijd twee routes naar keuze, 35 of 55 km.

De Dorpentocht zamelt geld in voor een goed doel; vaak een wat minder bekend goed doel. Dit jaar is dit Stichting Opkikker. Stichting Opkikker is een non-profitorganisatie met als doel het verzorgen van ontspanning voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Hoe mooi kan het zijn: een prachtige dag hebben met een mooie fietstocht en daarmee bijdragen aan een onvergetelijke ervaring voor een langdurig ziek kind.

In 2019 is er € 4.500 opgehaald voor het Bartiméus Fonds en het streven is dit jaar minstens zo’n bedrag op te halen voor de Stichting Opkikker. De kosten voor deelname zullen geen barrière voor deelname zijn. Bij voorinschrijving €4,- en op de dag zelf €5,-. De Stichting Dorpentocht werkt uitsluitend met vrijwilligers en houdt de kosten zo laag mogelijk. Hierdoor komt het grootste deel van de opbrengst ten goede aan het goede doel.

Je kunt je nu al online inschrijven.  Kaarten zijn binnenkort ook verkrijgbaar in de voorverkoop. Voorverkoopadressen: zie www.dorpentocht.net

Foto: Frans Goossens

Gepubliceerd: 23 mei 2022 om 22:20 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×