Amstellandse huisartsen voeren actie

Amstelland – Op vrijdag 1 juli a.s. zullen de huisartsenpraktijken in de regio Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn en Ouderkerk dicht zijn. De huisartsen voeren dan actie op het Malieveld in Den Haag, om een krachtig signaal richting minister Kuipers af te geven dat het niet langer zo door kan gaan.

De huisartsen voeren actie omdat de huisartsenzorg te lang onder druk staat en er geen initiatef komt om dit te verbeteren. Zij protesteren tegen het overvolle takenpakket en de daarmee gepaard gaande hoge werkdruk. “Met deze actie willen we aan iedereen laten zien hoe belangrijk de huisartsenzorg is. Dat iedereen in Nederland terecht kan bij zijn eigen huisarts een groot goed is. En dat we een belangrijke bijdrage leveren aan het functioneren van de hele zorg. We strijden voor toegankelijkheid, want we willen niet dat patiënten hun huisartsenpraktijk in de buurt gaan verliezen”, aldus Amstelland Zorg en de Huisartsen Coöperatie Amstelland.

Patiënten die op deze dag een zorgvraag hebben, die niet kan wachten, kunnen op de praktijksite van hun huisarts informatie vinden wat te doen bij spoedgevallen op 1 juli. De huisartsen hopen op begrip van alle patiënten op dat zij op deze manier kunnen strijden voor de toekomst van de huisartsenzorg.

Gepubliceerd: 23 juni 2022 om 22:40 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×