Feestelijke ingebruikname zonnepanelen Boerenvreugd

Aalsmeer – Zondag 12 juni wordt het zonnefeest gevierd op kinderboerderij Boerenvreugd aan de Beethovenlaan 118. Vorig jaar zijn door Energie Aalsmeer 40 zonnepanelen geplaatst op het dak van de boerderijtas. Genoeg om de hele stroombehoefte van de boerderij te dekken. Het bestuur is trots dat deze vergroening van de boerderij mogelijk is geworden. Om 11.30 uur worden de zonnepanelen officieel in gebruik genomen door burgemeester Gido Oude Kotte.

De plaatsing van de panelen kon alleen dankzij gulle giften van sponsors. De bedrijven en particulieren die bij hun donatie hun gegevens hebben achtergelaten hebben een uitnodiging gekregen om bij de ingebruikname aanwezig te zijn. Van sponsors die via de QR code een donatie hebben gedaan, heeft het bestuur geen persoonlijke gegevens, maar zij zijn ook van harte welkom om bij de ingebruikname aanwezig te zijn.

Zonnige activiteiten
De boerderijvrijwilligers hebben weer leuke activiteiten verzonnen die allemaal in het teken staan van de zon. In de grote tent kunnen zonnige bloemen worden geknutseld en er zijn meerdere leuke spelletjes te spelen, zoals zonnetjes kegelen, zoek de zonnetjes, zonnebloem ringgooien en boter-kaas en zonnekevers. Bij imker Roel kunnen bezoekers heerlijke honing en andere bijenproducten kopen. In de infohoek zal informatie te vinden zijn over lieverheersbeestjes die ook wel zonnekevers worden genoemd. Leuk voor kinderen om te ontdekken wat de stippen op het schild van het lieveheersbeestje betekenen en dat een baby lieveheersbeestje er heel anders uitziet dan een volwassen exemplaar.

De vrijwilligers van Boerenvreugd hopen op zonnig weer maar ook bij regen gaat de activiteit gewoon door. Alle spelletjes kunnen dan overdekt worden in de grote tent, hooiberg en stolp. Het zonnefeest is van 11 tot 15 uur. Deelname aan de activiteiten is gratis.

Gepubliceerd: 7 juni 2022 om 7:33 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×