On Stage: Doe Dag voor vmbo-leerlingen

Aalsmeer – Tijdens de Doe Dag van Veen en Amstelland On Stage maken vmbo-leerlingen kennis met allerlei bedrijven en beroepen. Op donderdag 2 juni gingen bijna 1.000 leerlingen uit de regio’s Aalsmeer, Uithoorn en De Ronde Venen op pad. Wethouder Bart Kabout (Onderwijs) bezocht Waterdrinker, waar verschillende leerlingen hun Doe Dag hadden. Hij ging met hen in gesprek en mocht een prijs uitreiken.

Wethouder Kabout: “Veen en Amstelland On Stage is voor leerlingen een prachtige manier om binnen te kijken bij bedrijven uit de regio en kennis te maken met de beroepen die daar te vinden zijn. Ze kunnen zich op een laagdrempelige manier oriënteren. Bovendien biedt dit project ook grote kansen voor bedrijven; bijna alle bedrijven zijn naarstig op zoek aan goed personeel. Dit project geeft de kans zich te presenteren aan
hun collega’s van de toekomst!”

In het kader van het On Stage project maakten de leerlingen een visitekaartje om zichzelf te presenteren. De Aalsmeerse Mirte won hiermee de derde prijs. Wethouder Kabout overhandigde haar een prijs tijdens de Doe Dag bij Waterdrinker. Een ander deelnemend bedrijf uit Aalsmeer is Jachtwerf Gouwerok. Daar maken de leerlingen kennis met het vak van de lasser. Ricardo Imanse neemt de leerlingen graag mee tijdens zijn werkdag. Dat enthousiasme straalt direct af op Luca, Joey en Skye. “Ik weet al wat ik worden wil, hoor”, stelt Luca resoluut. “Ik wil hier werken! Aluminium lassen vind ik prachtig. Bovendien is dit bedrijf heel gezellig met heel veel jonge mensen.”

Wat wil je later worden? Het is misschien wel de moeilijkste vraag die je een leerling van 14 of 15 jaar kunt stellen. Wat moet je kiezen en hoe maak je deze keuze? Om hen te ondersteunen in deze zoektocht is er Veen en Amstelland On Stage; een project waarin leerlingen beroepsbeoefenaren ontmoeten en een dagdeel met hen meelopen tijdens de Doe Dag. In 2023 wordt de vijfde editie georganiseerd, kijk voor meer informatie op www.veenenamstellandonstage.nl

Foto: eigen foto

Gepubliceerd: 8 juni 2022 om 7:28 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×