Regenvoorspelling spelbreker Dorpentocht

Amstelland – Het zat niet mee met de 43e Dorpentocht. Eerst moest hij 2 jaar worden uitgesteld vanwege Corona maatregelen en als hij dan eindelijk verreden kan worden waren de weersvoorspellingen niet goed. Onweer wilden de metrologen over de 43e Dorpentocht uitgooien. Veel mensen lieten zich begrijpelijk afschrikken door de weersvoorspellingen, waar uiteindelijk helemaal niets van klopte. Zoals vaak zijn de voorspellingen heftiger dan de werkelijkheid en is de regen veel minder als je buiten bent dan wanneer je binnen zit.

De Dorpentocht staat vanouds bekend om zijn eigen prachtige route en gezelligheid. Ruim 450 deelnemers hebben genoten van wederom een prachtige Dorpentocht. De meesten starten op tijd voor 10 uur en hebben een groot deel van de hele route in het zonnetje gefietst. Na 14:00 begon het wat te druppelen en toen het na 16:00 wat harder begon te regenen waren nog enkelen onderweg. Goed voorbereid was ook hier de pret niet te drukken. Even voor vijf uur werd het laatste lintje uitgereikt.

De tocht ging dit keer door Uithoorn, Aalsmeer, Kudelstaart, Burgerveen, Nieuw-Vennep, Hoofddorp en Amstelveen. Over prachtige fietspaden die velen nog niet hadden ontdekt. Afwisselend door de dorpen en door prachtige natuur die deze streek rijk is. De deelnemers genoten van de tocht, de gezelligheid en het feit dat ze een goed doel steunen. Langs de route waren acht stempelposten. De stempels waren letters die voor de 35 km “Gezin” en voor de 55km “Blij gezin” vormden. Want de opbrengst van de tocht ging dit keer naar de Stichting Opkikker. Een stichting die zich ten doel stelt om een gezin met een langdurig ziek kind een dag ontspanning te bezorgen.

De opbrengst voor de stichting is door het lagere deelnemersaantal minder hoog dan andere jaren. Na aftrek van de kosten is er slechts €472 opgehaald voor dit hele goede doel. Maar de Stichting Dorpentocht heeft de toezegging gedaan ook de volgende keer voor hetzelfde goede doel te fietsen. Voor de organisatie was de opbrengst een tegenvaller, maar men is zich bewust van het feit dat het een weersafhankelijk succes is. In de geschiedenis was dit de tweede keer dat de opkomst laag was. Dat besef maakt dat het bestuur van de Stichting Dorpentocht volgend jaar met veel enthousiasme de 44e zal organiseren. Schrijf het alvast in uw agenda de eerste zondag van juni. Zondag 4 juni 2023 zal de 44e Dorpentocht worden gehouden.

Gepubliceerd: 8 juni 2022 om 12:33 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×