Gezellig buddytoernooi G-tennis Kudelstaart

Kudelstaart – Zaterdagmiddag 27 augustus was het weer een gezellige boel bij Tennisvereniging Kudelstaart. Niet alleen omdat de jaarlijkse clubkampioenschappen bezig waren, maar zeker ook omdat de G-tenniscommissie weer een buddytoernooitje organiseerde voor mensen met een verstandelijke beperking uit de regio.

Die middag werd er net als voorgaande jaren weer op twee banen met elkaar gestreden voor een beker. Dertien deelnemers speelden samen met hun buddy verschillende wedstrijdjes en het ging er sportief aan toe. Sommigen hadden hun eigen buddy meegenomen en voor anderen had de tennisvereniging een maatje geregeld. Zo kon iedereen gezellig meedoen.

Er deden deelnemers mee uit Kudelstaart, De Kwakel, Mijdrecht en Nieuw Vennep en voor een aantal was het zelfs de eerste keer dat ze een tennisracket in hun handen hadden. Maar dat mocht de pret niet drukken, want het ging voornamelijk om het plezier. En dat hadden ze. Uiteraard werd er flexibel omgegaan met de puntentelling, want een bal terugslaan kan soms best een uitdaging zijn. Maar er waren ook wedstrijdjes bij waar de ballen hard en goed geplaatst terug gespeeld werden en zelfs de buddy’s er moeite mee hadden.

Duidelijk was wel dat de drie jongens uit Nieuw Vennep veel tennisles hadden gehad, want zij stonden op het erepodium met in hun handen die felbegeerde bekers. Toch ging iedereen met een herinnering naar huis, want er waren goodie bags. De leuke middag werd afgesloten met een overheerlijke pizza, aangeboden door Tennisvereniging Kudelstaart en de belofte dat de G-tenniscommissie snel weer iets leuks gaat organiseren voor deze groep. Tennis moet tenslotte voor iedereen mogelijk zijn.

Foto: Prijswinnaars G-tennis buddytoernooi TVK

Gepubliceerd: 30 augustus 2022 om 21:43 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×