Burgemeester leest Groot Aalsmeers Dictee voor

Aalsmeer – Zoals we eerder berichtten, wordt op 7 oktober het Groot Aalsmeers Dictee gehouden. Vandaag is bekend geworden dat Schoenmaker Bedrijfsjuridisch Advies & Mediation de hoofdsponsor is van het Groot Aalsmeers Dictee. En een ander nieuwtje: deze elfde editie van het dictee wordt voorgelezen door de burgemeester van Aalsmeer, Gido Oude Kotte.

“We zijn erg blij met de sponsoring door een gerenommeerde ondernemer uit Aalsmeer én met onze burgemeester als voorlezer”, meldt Annemarie Braakman, voorzitter van de organiserende Stichting. “Nieuw is dit jaar ook de locatie, het Flower Art Museum, vlak bij de Aalsmeerse watertoren. Bij alle vernieuwingen past ook het thema van 2022: ‘Een nieuw begin’. Dat is treffend verwoord door auteur Joke van der Zee.”

Plezier met taal
“Zorgvuldig formuleren is belangrijk, dat maken we in onze juridische praktijk en bij mediation dagelijks mee. Zorgvuldig schrijven dus ook en een dictee draagt daaraan bij”, licht Ben Schoenmaker de sponsoring van het Groot Aalsmeers Dictee toe. “Het spreekt mij aan dat het de organisatie ook gaat om het beleven van plezier aan taal”.
“Meedoen is belangrijker dan winnen en fouten horen erbij. Daarom worden alleen de fouten van de winnaars bekend gemaakt”, vult voorzitter Braakman aan.

Inschrijven voor het Groot Aalsmeers Dictee kan via taalevenementen@gmail.com. Inclusief buffet en museumtoegang kost deelname € 27,50.
Meer informatie op Facebook AalsmeersDictee

Foto: Annamarie Braakman (l) en Ben Schoenmaker (r)

Gepubliceerd: 27 september 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×