Online bijeenkomst over energie besparen

Aalsmeer – De energieprijzen blijven maar stijgen. Een goed moment om te kijken of en hoe inwoners energie kunnen besparen. Met kleine maatregelen en aanpassingen zijn het energieverbruik en de kosten al te verlagen. Om inwoners te helpen, organiseert de gemeente Aalsmeer, samen met het Regionaal Energieloket, een online informatiebijeenkomst over energie besparen.

Tijdens de informatiebijeenkomst worden handige bespaartips gegeven. Bijvoorbeeld over het kiezen van de juiste led-lamp, het gebruik van radiatorfolie of aandachtspunten voor de energierekening. Uiteraard kunnen inwoners al hun vragen stellen. Wethouder Willem Kikkert van Duurzaamheid: “Het is belangrijk te kijken hoe we beter kunnen omgaan met energie. Daar willen we de inwoners van Aalsmeer graag bij helpen. De hoge energieprijzen raken ons allemaal. Hoe minder je gebruikt, hoe minder je betaalt. En hoe beter het is voor het milieu.”

Aanmelden online bijeenkomst
De online informatiebijeenkomst vindt plaats op dinsdagavond 27 september van 19.30 tot 20.30 uur. Aanmelden gaat via www.regionaalenergieloket.nl/acties. Vul uw postcode in, klik op Informatieavond energie besparen en klik op ‘Aanmelden informatieavond’. Via de mail ontvangt u vervolgens een inlog-link, waarmee u de bijeenkomst via uw telefoon, tablet, laptop of computer live kunt volgen. Na afloop ontvangt u nog een terugkijklink en een digitaal informatiepakket zodat u alles nog eens rustig kunt terugkijken en lezen.

Gratis cadeaubon
Om inwoners nog meer helpen, biedt de gemeente Aalsmeer alle huurders in Aalsmeer en Kudelstaart een cadeaubon van € 80 aan. Met deze cadeaubon kunnen zij energiebesparende producten kopen. Ook kunnen alle inwoners een afspraak maken voor een bespaargesprek met 1 van de Aalsmeerse energiecoaches. Een energiecoach komt gratis bij mensen thuis. Samen kijken de coach en inwoner hoe er nog (meer) energie bespaard kan worden. Meer informatie over deze acties staat op www.regionaalenergieloket.nl/aalsmeer.

Gepubliceerd: 13 september 2022 om 22:22 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×