500e rit vrijwilligersvervoersdienst Automaatje

Aalsmeer – ANWB AutoMaatje Aalsmeer heeft op 20 oktober jl. de vijfhonderdste rit mogen rijden, een prachtige mijlpaal. Deze bijzondere rit werd gereden door vrijwillige chauffeur Michiel Roos. Hij haalde mevrouw Paul thuis in Aalsmeer op en bracht haar naar Kudelstaart. Raadslid Greta Holtrop (Absoluut Aalsmeer) was aanwezig namens de gemeente.

Voor minder mobiele Aalsmeerders en Kudelstaarters is de dienst echt een uitkomst. Mevrouw Leni Paul is erg tevreden over de vervoersdienst. ‘Het is zo fijn dat de chauffeurs altijd op tijd zijn!’ Voorafgaand aan de feestelijke rit van afgelopen woensdag werd mevrouw getrakteerd op een mooie bos bloemen.

AutoMaatje is meer dan vervoer alleen. Vaak gaan de vrijwillige chauffeurs mee op doktersbezoek of om boodschappen te doen. En elke rit betekent een nieuw sociaal contact, een gesprek tussen deelnemer en chauffeur.  ANWB AutoMaatje is bedoeld voor mensen die minder mobiel zijn, zelf geen auto (meer) rijden en voor hun vervoer afhankelijk zijn van anderen. ANWB AutoMaatje Aalsmeer wil mensen helpen mobiel en actief te blijven. In Aalsmeer en Kudelstaart zijn er inmiddels meer dan 150 deelnemers en zo’n 20 vrijwilligers actief.

Aanmelden voor ANWB AutoMaatje is gratis en u hoeft geen lid te zijn van de ANWB. U betaalt alleen een kleine tegemoetkoming in de kosten aan de chauffeur: 35 cent per kilometer. Wilt u meer informatie of meerijden? Neem dan contact op met ANWB AutoMaatje Aalsmeer: op maandag tot en met donderdag tussen 09:00 en 12:00 uur telefonisch via 0297-303 141 of mail info@automaatje-aalsmeer.nl. Wilt u een rit maken? Vraag deze dan minimaal twee werkdagen van tevoren aan. Wilt u vrijwillige chauffeur worden? Ook dan hoort AutoMaatje graag van u.

Gepubliceerd: 26 oktober 2022 om 7:52 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×