Kinderraad wil ‘Citytrainer Junior’ worden.

Aalsmeer – Tijdens de eerste vergadering van de kinderraad 2022-2023 kwam de organisatie Gro-up langs om te vertellen over hun project ‘Citytrainer Junior’. Hierna is de kinderraad met tien jongeren bij hen langsgegaan in Place2Bieb in Kudelstaart om zelf te ervaren  hoe zo’n training loopt.

Tijdens de training leren de kinderen hoe ze activiteiten organiseren en begeleiden. De activiteiten verzinnen de kinderen zelf. Na het afronden van de cursus ontvangen de kinderen een certificaat en zijn zij officieel ‘Citytrainer Junior’. De kinderen kunnen hun nieuwe vaardigheden inzetten voor hun buurt, hun school, hun sportclub of voor hun taken bij de kinderraad.

Thema’s kinderraad
De kinderraad gaat zich bezighouden met de thema’s Minder Plastic, Wees Jezelf en Speeltuinen. De kinderen gaan zelf aan de slag om hier activiteiten voor te bedenken.
De talentgerichte training ‘Citytrainer Junior’ wordt eens per halfjaar gegeven. Kinderen kunnen de training ook volgen als ze niet in de kinderraad zitten. De volgende groep trainingen start in het voorjaar. Heb jij ook interesse of wil je meer informatie, mail dan naar khalid.afakir@gro-up.nl.

Gepubliceerd: 18 oktober 2022 om 15:25 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×