Ongeregeldheden in Amstelveen

Amstelveen – Op het bedrijventerrein Legmeer in Amstelveen zijn in de nacht van zaterdag op zondag ongeregelheden uitgebroken. Een groep feestgangers raakte rond middernacht slaags met de beveiliging. Veel politie eenheden, een politiehelikopter, politiehonden en de Koninklijke Marechaussee kwamen ter plaatse en vormden een linie. Met behulp van onder andere lange wapenstokken werden de onruststokers verdreven van het partycentrum aan de Touwslagerij.

Later op de avond, rond 02.30 uur, werd het opnieuw onrustig en waren wederom veel politie eenheden aanwezig. Ook een politiehelikopter cirkelde boven het industrieterrein en de nabij gelegen Westwijk. Een flinke groep onruststokers had inmiddels ook vernielingen aangericht in de woonwijk. Aan de Hammarskjoldsingel werden een aantal bushokjes vernield en ook het Metrostation Sacharovlaan werd kort en klein geslagen.
Meerdere onruststokers gingen op de vlucht en werden achtervolgd door politieagenten. Er zijn zo’n 20 onruststokers aangehouden, zowel in de wijk als nabij het partycentrum. Enkelen verzette zich dusdanig, dat er geweld toegepast moest worden bij de aanhouding.

Foto: VLN Nieuws

Gepubliceerd: 30 oktober 2022 om 16:52 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×