Renovatie Fort bij Aalsmeer

Aalsmeerderbrug – Per 1 oktober is Stadsherstel Amsterdam N.V. eigenaar van het Fort bij Aalsmeer en daarmee de nieuwe huisbaas van Crash Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45. Het Fort bij Aalsmeer is in 1905 opgeleverd als een van de fortificaties van de Stelling van Amsterdam en is in de oorlog gebruikt als munitieopslag. In 2007 is het Crash Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 in een deel van het fort getrokken. De huidige eigenaar, Stadsherstel Amsterdam N.V., start binnenkort met de renovatie van het gehele fortgebouw.

De renovatie zal in een aantal fasen plaatsvinden. Er wordt begonnen met de renovatie van het afgebrande deel van het fort, dat deel waar de brandweer oefeningen heeft gehouden. De renovatie is veelomvattend en zal minimaal een jaar in beslag nemen. Zo krijgt het dak nieuw bitumen en de toplaag met gras zal weer worden terug geplaatst. Van binnen wordt het gebouw ’in oude glorie’  hersteld. De nog beschikbare originele materialen en elementen worden zoveel mogelijk hergebruikt. Ook de buitenkant krijgt een opknapbeurt. De eerste fase van de verbouwing heeft geen gevolgen voor de museumopening, ook tijdens de voorbereiding van fase 2 kan Crash naar alle waarschijnlijkheid open blijven.

Na de afronding van de renovatie zal de herinrichting van het museum gaan plaats vinden, hierbij is een tijdelijke sluiting niet ondenkbaar. De expositie zal hierdoor een vernieuwde opzet krijgen. Er zijn echter veel handen nodig om alle materialen en objecten veilig en kundig te verplaatsen. Daarom worden nieuwe vrijwilligers die zich daarvoor willen inzetten hartelijk welkom geheten. Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.crash40-45.nl

Gepubliceerd: 4 november 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×