Explosieve grapjes zorgen voor overlast bij hulpdiensten

Aalsmeer – Jeugdagente Kim van de Weij waarschuwt op Facebook voor explosieve grapjes. Jongeren posten filmpjes op sociale media van grapjes die zij met hun ouders uithalen. Het filmpje bevat een in scène gezette explosie. “In het filmpje kan je precies zien hoe deze explosie er uitziet”, aldus Van der Weij. “Het filmpje wordt vervolgens via WhatsApp naar papa of mama verstuurd en daarna blijft het stil”.

Soms blijft het echter heel lang stil en raken ouders volledig in paniek en bellen 112. Vervolgens spoeden de politie, brandweer en ambulance naar het adres. De jeugdagente legt uit: “Je kan je bedenken, dat wanneer wij aankomen bij zo’n ‘grapje’, wij iemand die echt hulp nodig heeft op dat moment, pas later kunnen helpen”. Een grapje is leuk, maar houd het grapje wel leuk en zorg dat je ouders niet in paniek raken en voor niets 112 bellen.

Gepubliceerd: 3 november 2022 om 20:27 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×