Jan Leliveld opnieuw bovenaan in Radio Aalsmeer Top 100

Aalsmeer – Twee keer zoveel stemmers, meer lokale artiesten en een nieuwe ‘oude’ nummer 1; de Radio Aalsmeer Top 100 bood dit jaar veel om naar uit te kijken. Zondag 30 oktober stond de lokale omroep de hele dag in het teken van de toplijst die werd samengesteld op basis van de muzikale voorkeuren van de inwoners.

Op nummer 1 in de Aalsmeer Top 100 stond net als vorig jaar het nummer ‘Aalsmeer’ van Jan Leliveld. Toch was er een belangrijk verschil: ditmaal ging het namelijk om de ‘remix’ van DJ Aversion, voor het eerst ten gehore gebracht tijdens Vuur & Licht op het Water in september. Omdat ook de originele versie veel stemmen kreeg, behaalde Jan Leliveld zowel een eerste als vierde plaats met zijn lijflied in de Top 100 van 2022.

In de top-10 verder veel bekende klassiekers van onder meer Toto, Queen en Danny Vera. Opvallend was dit jaar echter ook het grote aantal nieuwe noteringen van artiesten uit Aalsmeer en omstreken. Zo behaalde Saskia Veenswijk een 25 e plaats met ‘Het Grote Poel Lied’. Een uniek gegeven omdat dit nummer tot op heden uitsluitend live ten gehore was gebracht. Speciaal voor de Top 100 maakte Saskia een prachtige opname van haar lied met hulp van diverse gastmuzikanten. Andere ‘lokale’ artiesten in de lijst waren NinaLynn met ‘Spirit Guide’ (plaats 34), Merel Meidam met een cover van ‘Autumn Leaves’ (79) en Little Boogie Boy Hein Meijer met ‘Jukin’ @ the Jukejoint’ (82).

Interviews
Zondag kwamen alle honderd nummer voorbij tijdens een tien uur durende uitzending. Verschillende presentatieduo’s praatten het geheel vakkundig aan elkaar, afgewisseld door interviews met bekende muzikale Aalsmeerders, onder wie Hans Millenaar, Pieter Groenveld en Dick Kuin. Ook werden er tijdens de uitzending leuke prijzen weggegeven aan verschillende stemmers. Met soepele tred werd afgeteld richting het hoogtepunt: de bekendmaking van de nummer 1. Niet alleen via de radio maar ook online en via het tv-kanaal kon de uitzending worden gevolgd.

De Radio Aalsmeer Top 100 is vorig jaar in het leven geroepen bij het 30-jarig bestaan van de lokale omroep. Al het werk – van stemmodule tot het maken van jingles, van de presentatie tot de techniek – wordt gedaan door vrijwilligers. Wie het heeft gemist kan de volledige uitzending terugluisteren op de website: www.radioaalsmeer.nl. Hier is ook de complete Top 100 te vinden.

Foto: Jan Leliveld op nummer 1

Gepubliceerd: 1 november 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×