Poolse voorstelling zorgt voor verbinding in Flower Art Museum

Aalsmeer – Op 26 november was er in het Flower Art Museum in Aalsmeer een speciale theatervoorstelling in het Pools, met Nederlandse vertaling: ‘Emigranci’ door Magische Grenzen gehouden. Wethouder Robert van Rijn bezocht de voorstelling.

De voorstelling, een tragikomedie in een modern jasje, is een project van Stichting Buda Staging Performance. “Het initiatief van deze voorstelling kwam van Monika Rosel en Gregor Skalsi beide inwoners van Aalsmeer en was mogelijk gemaakt door het buurtinitiatievenfonds van Participe”, vertelt wethouder Robert van Rijn. “Het doel was om een atmosfeer te creëren voor de integratie van culturele banden tussen de Poolse en de Nederlandse maatschappij. En dat is goed gelukt. De voorstelling was uitverkocht.”

‘Emigranten’ laat vervreemding in een nieuw land zien, teleurstelling, gemis, dromen die misschien uitkomen? Veel speelse situaties, ongewenste misverstanden, heel veel ware woorden… En soms een lach door een traan. Na de voorstelling was er een discussie met het publiek over de voorstelling.

Meer informatie is te vinden op www.magischegrenzen.nl/emigranci

Gepubliceerd: 30 november 2022 om 19:22 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×