Tweehonderd klimaatactivisten gearresteerd op Schiphol

Schiphol – Actievoerders van Extinction Rebellion en Greenpeace hebben op zaterdag 5 november actiegevoerd op Schiphol-Oost. Zij blokkeerden enkele privéjets en ook hebben sommigen zich vastgeketend aan lantaarnpalen. Omdat zij weigerden het terrein te verlaten, ging de Koninklijke Marechaussee over tot het aanhouden van tweehonderd demonstranten. Met bussen zijn de activisten van de airside af gehaald en overgebracht naar detentieruimtes op Schiphol. De Marechaussee verwacht nog meer aanhoudingen

De demonstranten bestormden zaterdag het terrein waar de privéjets staan en gingen onder de vliegtuigen zitten om de toestellen te blokkeren. Een groep fietsende activisten reed geruime tijd rond op het terrein. De actiegroepen meldden dat er zeker 500 mensen op het terrein aanwezig waren. Vanaf de parkeerplaats zongen activisten de actievoerders toe. Op een spandoek viel te lezen’Bullshitvluchten van de baan’. Het doel van de actie was om het vliegverkeer zo lang mogelijk stil te leggen. Via een geforceerd hek op de parkeerplaats bij de landingsbaan zijn de activisten waarschijnlijk op het terrein gekomen.

Zelf zegt Extinction Rebellion op haar website: “Het gaat hierbij niet om één actie maar om een hele verzameling acties, decentraal georganiseerd door verschillende actiegroepen. Daarnaast is er ook massale burgerlijk ongehoorzame actie waarbij we – geweldloos! – de randen van wat mag opzoeken. Actie moet, actie werkt!”

Foto: VLN-Nieuws

Gepubliceerd: 5 november 2022 om 17:29 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×