Wijkgebouw verandert in huurwoningen

Aalsmeer – Maandag 14 november overhandigde wethouder Willem Kikkert en bestuursvoorzitter van Eigen Haard, Bert Halm de symbolische eerste sleutel uit aan de nieuwe bewoonster Tamara Teer van de Parklaan. Een paar jaar geleden maakten de gemeente Aalsmeer en Eigen Haard de afspraak om het wijkgebouw aan de Parklaan om te bouwen naar sociale huurwoningen. Uiteindelijk bleek er ruimte voor 9 woningen, bestaande uit een studio en twee en drie kamerwoningen. “Uitgangspunt van de Aalsmeerse Woonagenda 2020 is om woningen te realiseren voor diverse doelgroepen”, zegt wethouder Willem Kikkert: “Het ombouwen van het wijkgebouw Seringenhorst naar negen mooie sociale huurwoningen sluit hier mooi bij aan.”

Tamara Teer en haar dochter Fenna zijn nieuwe bewoners van de Parklaan. “De woonkamer is heerlijk en we hebben een prachtig uitzicht op het groen en de vijver. Toen we hier kwamen, gaf ons het gevoel alsof we op een vakantiepark wonen”.

Gasloos en groen
“Dit is een mooi en compact project waarbij we optimaal het bestaande gebouw hebben gebruikt”, vindt Bert Halm. “We zijn blij dat de gemeente ons heeft gevraagd om dit project te doen. Het staat naast woningen die we al in beheer hebben. We voelen ons dan ook echt verbonden met deze buurt.” De nieuwe woningen zijn gasloos en liggen naast het groen van het Seringenpark. De woningen zijn goed geïsoleerd en de zonnepanelen zorgen voor een flink deel van de energiebehoefte van de bewoners.

Gepubliceerd: 15 november 2022 om 17:29 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×