Historische film van januari op TV Aalsmeer

Aalsmeer – Op 13 en 14 januari a.s. is op TV Aalsmeer een promotiefilm te zien over de Aalsmeerse bloementeelt begin jaren dertig van de vorige eeuw. Hierin zien we de beide Aalsmeerse bloemenveilingen in bedrijf met aan- en afvoer van de fleurige producten. Daarnaast komt ook het dorp Aalsmeer uitgebreid aan bod. Evenals de tuinbouw op de Westeinderplas en in de kassen zien we zowel de snijbloemen als potplanten. Ook wordt de straatverkoop van bloemen in Amsterdam in beeld gebracht en nemen we een kijkje in de bloemenwinkel van Kauffmann, in die tijd een zeer luxe bloemenwinkel.

De versie van de film is gemaakt voor de internationale beurs in Zagreb, Kroatië. Hiervan zijn ook beelden opgenomen. Als derde is de grote bloemententoonstelling in Aalsmeer in het kader van de opening van locatie 2 van veiling “Bloemenlust” te zien. Deze opening werd bezocht door Koningin Wilhelmina en Prins Hendrik. De film wordt afgesloten met een inleiding over Aalsmeer door de heer J.C.M. Mensing, algemeen secretaris “van der Aalsmeerschen Tuinbouw Bond”.

Jubileum
De film is samengesteld uit verschillende opnamen uit de jaren dertig van de vorige eeuw en samengevoegd ter ere van het jubileum van het 10-jarige bestaan van de VBA Aalsmeer. Van deze organisatie ontving Oud Aalsmeer deze film. De film is door Dick P. van der Zwaard geconverteerd voor opname in het filmarchief van Oud Aalsmeer. Totale duur van de film is ca. 30 minuten.

TV Aalsmeer
De film wordt tweemaal op TV Aalsmeer uitgezonden. Op vrijdag 13 januari is de eerste vertoning vanaf 11.00 uur. Een dag later, zaterdag 14 januari, is de film nogmaals te zien vanaf 13.00 uur. De uitzendingen worden vooraf gegaan door een inleidend interview met een medewerker van Oud Aalsmeer op zaterdag 7 januari. Het interview door presentator Jan van Veen is te beluisteren op zowel Radio als TV Aalsmeer tussen 12.00 en 13.00 uur.

Stichting Oud Aalsmeer
Stichting Oud Aalsmeer vertoont iedere maand een historisch film op de website www.stichtingoudaalsmeer.nl en is te bekijken via de knop ‘Film van de Maand’.  De films zijn afkomstig uit verschillende verzamelingen en zijn geschonken aan Oud Aalsmeer. Aan het bekijken zijn geen kosten verbonden.

TV Aalsmeer is bij abonnees van Caiway te vinden op kanaal 12 en bij gebruikers van KPN/XS4ALL/Telfort op kanaal 1389. Maar natuurlijk ook via www.radioaalsmeer.nl.

 

Gepubliceerd: 31 december 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×