10-jarige Dylan Matama als 375e gast in ‘Door de Mangel’

In de talkshow ‘Door de Mangel’ staat wekelijks een plaatsgenoot in de schijnwerpers. Afgelopen maandag was dat de Kudelstaartse Lucille Kazibira. De 374e gast moest haar geboorteland Oeganda verlaten nadat haar man door het bewind was vermoord. Via
Amsterdam kwam zij in Kudelstaart terecht, waar zij opnieuw een flinke tegenvaller te verwerken kreeg. Lucille kwam met een beroerte in het ziekenhuis te liggen. Desondanks bleef zij positief en is zij al aardig gevorderd in het revalidatieproces. “Straks wil ik graag iets met mijn opleiding sociale wetenschappen doen. Misschien wel iets voor de Oegandese gemeenschap”. Ze omschreef zichzelf als behulpzaam, aardig en (soms) kritisch. De uitzending is terug te luisteren via www.radioaalsmeer.nl/programma/door-de-
mangel.

Lucille heeft ook weer een opvolger gevonden die als 375e gast naar de studio komt. Graag wil zij haar kleinzoon Dylan Matama een podium geven. De 10-jarige Dylan heeft zijn eigen bedrijfje opgericht en zit in de Aalsmeerse kinderraad. “Hij heeft ook een gooi gedaan naar het kinderburgemeesterschap, maar is het net niet geworden”, aldus zijn oma die hem ook super slim noemde. Lucille wil graag weten wat hij naast het ondernemerschap nog meer zou willen in de toekomst.

Het antwoord op deze vraag en meer hoor je maandag 13 februari om 19.00 uur. Heb jij ook een vraag voor de jongste gast ooit in ‘Door de Mangel’? Mail deze dan naar: studio@radioaalsmeer.nl of bel tijdens de live uitzending naar: 0297-325858 en stel de vraag
zelf aan Dylan.

‘Door de Mangel‘ wordt iedere maandag uitgezonden van 19.00 – 20.00 uur en ook op donderdagavond tussen 18.00 en 19.00 uur op Rick FM (Uithoorn). Terugluisteren van de programma’s kan via uitzending gemist.

Foto: Dylan Matama

Gepubliceerd: 7 februari 2023 om 9:43 uur, geschreven door Ilse Zethof

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×