Na vier jaar weer een Aalsmeer Flower Cup

Aalsmeer – Op zaterdag 18 maart vormt sporthal De Bloemhof Aalsmeer na vier jaar weer het podium voor een van de grootste trampolinetoernooien van Europa: de Aalsmeer Flower Cup. Deelnemers uit vijftien landen gaan de strijd met elkaar aan om de felbegeerde bekers vol bloemen te bemachtigen. Het waren vier lange jaren – in 2021 kon de Aalsmeer Flower Cup niet doorgaan vanwege het coronavirus – maar het toernooi komt sterker terug dan ooit. Binnen enkele weken zaten de inschrijvingen vol. Bijna vierhonderd topsporters nemen deel aan de 24ste editie van dit sportevenement, uit onder meer Puerto Rico, Mexico, Engeland en vele andere landen. Meerdere internationale sportbonden reizen met een team af naar Aalsmeer, om zich voor het eerst dit jaar te meten met internationale toppers.

WK topper uit Aalsmeer
Een bekende naam die meedoet is Thalissa Wijkstra. De in Aalsmeer geboren trampolinespringster won afgelopen november een zilveren medaille op het wereldkampioenschap voor junioren in Sofia, Bulgarije. Vier jaar geleden was ze op het Jeugdjournaal, toen ze als jongste deelnemer meedeed aan de Flower Cup. Dit jaar is de 14-jarige één van de favorieten om de juniorentitel mee naar huis te nemen.

Andere wereldtoppers
Ook andere wereldtoppers reizen af naar Aalsmeer, waaronder Fabian Vogel uit Duitsland. Hij werd in november wereldkampioen synchroonspringen met zijn partner op het WK Trampolinespringen. Ook Christine Schuldt (GER), Lina Uljee (NL) en Nikola Volska (GER) wonnen medailles op het WK voor junioren (WAGC). Zij zullen ook favorieten zijn om de felbegeerde titels te bemachtigen in hun eigen categorie.

Kwalificatiemoment WK
Voor het Nederlands team geldt de Aalsmeer Flower Cup als eerste kwalificatiemoment voor de WAGC en het WK in Birmingham, die beiden in november 2023 plaatsvinden. Meerdere topsporters zullen zich voor deze toernooien proberen te kwalificeren. De kwalificaties worden op 18 maart gehouden van 9.30 – 17.30. De finales volgen ’s avonds vanaf 19.30. Meer informatie: www.flowercup.nl

Gepubliceerd: 15 februari 2023 om 19:54 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×