Taalsmeer verhuist tijdelijk naar De Mikado

Aalsmeer – Het nieuwkomersonderwijs voor kinderen van 6 tot 12 jaar wordt in Aalsmeer aangeboden door Taalsmeer. De vraag naar dit onderwijs groeide afgelopen jaar sterk, met name als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Voorheen zat de taalklas in IKC Triade, maar daar is niet voldoende ruimte meer. Daarom is Taalsmeer tijdelijk verhuisd naar twee daklokalen van De Mikado in Aalsmeer- Oost. Wethouder Bart Kabout (Onderwijs) bracht onlangs een bezoek aan deze nieuwe locatie.

Taalsmeer heeft sinds vorig jaar twee taalklassen, waarvan er één in IKC Triade zat en één in het gebouw van Postduivenvereniging De Telegraaf aan de Dreef. Nu komt er een vijfde kleuterklas bij IKC Triade en is er niet voldoende ruimte meer voor Taalsmeer in het gebouw. In samenspraak met het schoolbestuur en de directeur van IKC Triade, heeft de gemeente Aalsmeer gezocht naar een andere tijdelijke huisvesting. Sinds eind januari is Taalmeer daarom gevestigd in De Mikado, het gebouw in Aalsmeer-Oost waar drie basisscholen in zitten.

Nederlandse taal leren
Kinderen van asielzoekers, internationale medewerkers en kinderen die naar Nederland komen vanwege gezinshereniging, krijgen gedurende een jaar vijf dagen per week een programma aangeboden. Dit is in eerste instantie gericht op het leren van de Nederlandse taal. Daarnaast krijgen de kinderen onder andere rekenen,gymnastiek, zwemles en muziekles. De bedoeling is dat de kinderen na dit jaar instromen in het reguliere onderwijs. Taalsmeer valt onder de verantwoordelijkheid van Stichting Jong Leren, zoals afgesproken in een convenant ondertekend door de drie Aalsmeerse schoolbesturen en gemeente Aalsmeer. Er wordt nu gewerkt aan een permanente oplossing voor Taalsmeer.

Gepubliceerd: 21 februari 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×