Dubbel feest bij ANWB AutoMaatje Aalsmeer

Aalsmeer – Afgelopen maandag was het groot feest voor de vrijwilligers van ANWB AutoMaatje, de vrijwillige vervoersdienst van Participe Amstelland in Aalsmeer. Het was niet alleen de derde verjaardag van de dienst, maar ook reed chauffeur Tanya het 1000 e ritje. Zij haalde mevrouw Ran thuis op om haar naar haar gymclub te brengen en na afloop bracht zij mevrouw weer naar huis. De terugreis ging via Zuydveste, waar coördinator Huib Vogelaar en veel vrijwilligers zich hadden verzameld om mevrouw feestelijk te onthalen en in de bloemetjes te zetten. In het prachtige huiskamertheater van Zuydveste was er koffie en taart.

1000e ritje
Tanya is vrijwillige chauffeur en rijdt met veel plezier voor AutoMaatje. Ze vindt het fijn om mensen te helpen en vooral voor oudere mensen wil zij graag iets betekenen. Het doet haar veel plezier om eraan te kunnen bijdragen dat mensen (weer) mobiel zijn en er op uit kunnen blijven gaan.  Mevrouw Ran heeft intussen zo’n dertig ritjes gemaakt met ANWB AutoMaatje en heeft daarbij verschillende chauffeurs leren kennen. ‘Ze zijn allemaal even behulpzaam, geduldig en zorgzaam.’ Mevrouw vond het heel leuk om bij het feestje verschillende chauffeurs te herkennen en nam spontaan het woord om alle vrijwilligers en de coördinator te bedanken.

Derde verjaardag ANWB AutoMaatje Aalsmeer
Sinds de start van ANWB AutoMaatje in Aalsmeer (in maart 2020) weten steeds meer mensen de vervoersdienst te vinden. Zowel het aantal deelnemers als het aantal vrijwilligers groeit, na een aanvankelijk valse start als gevolg van de coronamaatregelen. Nog maar een half jaar geleden werd de 500 e rit gevierd en nu is al de 1000 e rit gereden. De vrijwillige vervoersdienst voorziet duidelijk in een behoefte: Inmiddels staan ruim 200 inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart ingeschreven en een groot deel van deze mensen maken met regelmaat gebruik van.

ANWB AutoMaatje Aalsmeer is een samenwerking tussen Participe Amstelland, de gemeente Aalsmeer, de ANWB en veel enthousiaste vrijwilligers. Wilt u ook gebruik maken van AutoMaatje? Of lijkt het u leuk om als chauffeur of planner aan de slag te gaan? Neem dan contact op met ANWB AutoMaatje Aalsmeer via 0297-303141 of info@automaatje-aalsmeer.nl

Gepubliceerd: 28 maart 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×