160.000 bezoekers naar ' Kom in de Kas'

Aalsmeer/Kudelstaart – Op zaterdag 1 en zondag 2 april 2023 zijn 160.000 mensen op zoek gegaan naar hun Groene Liefde in de kassen. Tijdens de 45e editie van het jaarlijkse evenement van de glastuinbouwsector kon iedereen op ontdekkingstocht gaan bij 121 bedrijven verspreid over 19 regio’s. Ook in de regio Aalsmeer/Kudelstaart werden de deelnemende bedrijven, ondanks het regenachtige weer, goed bezocht.

 Groene Liefde
De 45e editie van Kom in de Kas stond in het teken van liefde, en niet zomaar een liefde… Groene Liefde! Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kas. Kom in de Kas was voor de bezoekers een groene ontmoetingsplek. Zij konden kennis maken met de prachtige producten uit de kassen en met de kwekers die met veel liefde en passie over hun bedrijf vertelden.

 Jouw Groene Liefde is zó dichtbij
De 19 regio’s zijn overweldigd door het enthousiasme en aantal bezoekers. Elke regio heeft net zo veel of zelfs meer bezoekers ontvangen dan voorgaande edities. Door het natte voorjaarsweer op zaterdagochtend kwam het evenement, wat rustig op gang. Toch lieten veel bezoekers zich niet weerhouden om op zoek te gaan naar hun Groene Liefde in de kassen.

Naast het ontdekken van de prachtige en heerlijke producten die in de kassen worden gekweekt ontdekten de bezoekers ook dat de kwekers er alles aan doen om zo duurzaam mogelijk te kweken. Zo leerden zij over het inzetten van beestjes tegen schadelijke beestjes en de inzet van aardwarmte voor het verwarmen van de kassen. Daarnaast waren er leuke activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Ook was er in diverse regio’s aandacht voor werken in de tuinbouw en presenteerden groene opleidingen hun aanbod. In 2024 is Kom in de Kas op 6 en 7 april.

Foto: Rolf van Koppen Fotografie

Gepubliceerd: 2 april 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×