Training Radio Aalsmeer voor Cultuurpunt groot succes

Aalsmeer – Vera, Dante, Isabella en Fay hebben maandag genoten van de grote finale in de studio van Radio Aalsmeer. Via Cultuurpunt Aalsmeer hadden ze zich opgegeven voor een podcast/radio training van zes weken. Deze werd afgesloten met een echte radio-uitzending waar ze alles wat ze hadden geleerd konden laten horen. Interviewen. radiotechniek, stemgebruik en het vertellen van goede verhalen. De training stond onder leiding van Anna Maria Giannattasio en ‘De Beer van Aalsmeer’ Adrie de Rooij.

Anna-Maria: ‘Ik was onder de indruk van de slimheid en nieuwsgierigheid van deze Club Cultuur (van Cultuurpunt Aalsmeer) ploeg. Zo gedegen en zo goed!” De gastprekers waren ook niet de eerste de beste. Award winnaar en presentator Bastiaan Meijer gaf de gouden tip dat stiltes laten vallen juist perfect is. Zo praat je gast juist langer en meer. Het mooiste cadeau kwam van gastspreker Herman Dummer. Het viertal was heel enthousiast over zijn uitnodiging om in het Instituut voor Beeld en Geluid een exclusieve podcast op te nemen tijdens de Dutch Media Week komend najaar.

De training is nog niet helemaal voorbij. Er komt deze zomer nog een excursie naar AT5 om daar de laatste fijne kneepjes van het vak te leren. Fay “Ik vond het heel leuk. Ik leerde heel veel en wil binnenkort een eigen podcast te beginnen over de overstap naar de grote school als brugpieper. Als er weer een training van het Cultuurpunt Aalsmeer komt dan doe ik zeker weer mee!“

Gepubliceerd: 12 april 2023 om 20:59 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×