Aalsmeers Mannenkoor 'Con Amore’ 65 jaar

Aalsmeer – Con Amore, het Aalsmeers Mannenkoor, bestaat 65 jaar. Een koor dat in die tijd van klein naar groot groeide en nu weer als klein bestempeld mag worden. Een kleine 40 man heeft de studie weer opgepakt na een keuze van de dirigent en muziekcommissie voor een jubileum optreden. Geen compleet tijdsbeeld, maar een selectie van liederen door de jaren heen.

Geestelijk, klassiek en populair, dat zijn de drie pijlers waar Con Amore al vijfenzestig jaar op steunt. Populair is ook altijd de stroming van Frans Kocx geweest, daarna doorgezet door Theo van der Hoorn die als jonge dirigent bij het koor kwam. Con Amore was zijn eerste mannenkoor. Inmiddels staat hij 36 jaar voor de club en heeft van alles al mee gemaakt: van optredens met een koor van honderd man of zoals tegenwoordig met een kleine veertig man.

Het jubileumoptreden is op zondagmiddag 21 mei 2023 in de Open Hof kerk aan de Ophelialaan 247 in Aalsmeer. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.amkconamore.nl of aan de zaal € 15.- (incl consumptie). Wethouder Willem Kikkert opent het concert dat om 14.30 uur zal starten.

Foto: eigen foto

Gepubliceerd: 9 mei 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×