Campagne 'Ontdek Watersport in Aalsmeer'

Aalsmeer – Visit Aalsmeer zet in op duurzame watersport. Met de online campagne Ontdek Watersport in Aalsmeer wordt in beeld gebracht welke duurzame watersporten bezoekers kunnen beoefenen in Aalsmeer. Hierbij valt te denken aan suppen, zeilen, foilen, kanoën, elektrisch varen, windsurfen en waterfietsen op de Westeinderplassen.

De Westeinderplassen vormen een plassengebied van maar liefst tien vierkante kilometer. Deze prachtige oase is de perfecte locatie voor watersportliefhebbers. In de online videocampagne Ontdek Watersport in Aalsmeer worden de Westeinderplassen ervaren zoals een vogel het ziet. Er is gebruik gemaakt van drone camera’s waarmee de schoonheid van het bijzondere natuurgebied is vastgelegd.

Duurzaam
Aalsmeer zet nadrukkelijk in op duurzame watersporten. Hieronder vallen alle soorten watersport die een minimale impact op de natuur maken. Van windsurfen en suppen tot elektrisch varen en kanoën – al deze verschillende soorten watersport kunnen op een groene manier worden uitgevoerd. Het draait daarbij om de balans tussen plezier op het water en ecologische verantwoordelijkheid. De flora en fauna in en rondom natuurgebieden zijn vaak kwetsbaar.Daarom is het belangrijk om te kiezen voor duurzame alternatieven. Bovendien maakt Aalsmeer zich in de zes weken durende campagne sterk voor meer sport en beweging, dat ook door middel van recreatie op de Westeinderplassen wordt bereikt.

Gastheer
Wethouder recreatie en toerisme Sven Spaargaren:“Aalsmeer is met de Westeinderplassen gastheer van enorm veel watersportliefhebbers. Die rol vertolken we graag. Tegelijkertijd moeten we ons ook, samen met de watersporters, inzetten voor het behoud van de prachtige flora en fauna. De natuurlijke schoonheid van deze prachtige plek is namelijk niet vanzelfsprekend, we moeten allemaal ons steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat deze mooie plassen duurzaam behouden blijven voor toekomstige generaties.” De videocampagne over de watersport is de komende weken ook te zien op TV Aalsmeer.

Op de website www.visitaalsmeer.nl/watersport vind je alle inspiratie voor duurzame watersportactiviteiten.

Gepubliceerd: 6 juli 2023 om 20:31 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×