Aalsmeerse politiek wil toegankelijkheid vergroten

Aalsmeer – De Aalsmeerse gemeenteraad heeft een nieuw initiatief genaamd “Vraag het de raad!” gelanceerd om inwoners te helpen begrijpen hoe de lokale politiek werkt en hoe zij invloed kunnen uitoefenen. Omdat het politieke proces niet altijd duidelijk is voor buitenstaanders, wil de gemeenteraad de toegankelijkheid van informatie verbeteren. Om de toegankelijkheid te vergroten, publiceert de raad vergaderagenda’s, schrijven persberichten na vergaderingen, rapporteren over werkbezoeken en versturen een digitale nieuwsbrief. Ook worden regelmatig updates gedeeld via Instagram.

Vragen mailen
Het nieuwe initiatief ‘Vraag het de raad’ stelt inwoners in staat om directe vragen te stellen over politieke onderwerpen, besluitvorming en raadsactiviteiten. Vragen kunnen worden gemaild naar de griffie (griffie@aalsmeer.nl), die zich inzet om snel te antwoorden.

Cursus ‘Politiek Actief’
Voor meer betrokkenheid kunnen inwoners live gemeenteraadsvergaderingen (o.a. via TV Aalsmeer) en commissievergaderingen volgen of terugkijken op de website, waar ook relevante openbare documenten te vinden zijn. De gemeenteraad biedt ook de gratis cursus “Politiek Actief” aan, waarin inwoners de kans krijgen om meer te leren over politieke betrokkenheid en het lokale besluitvormingsproces. De cursus wordt in 2023 gegeven op 17 oktober, 1 november en 16 november van 20.00-22.00. Aanmeldingen zijn nog mogelijk.

Gepubliceerd: 30 augustus 2023 om 9:34 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×