Traject over toekomst Schinkelpolder gestart

Aalsmeer – De gemeente Aalsmeer heeft het startschot gegeven voor het opstellen van een nieuwe visie voor de Schinkelpolder, getiteld “Toekomst van de Schinkelpolder”. Op dinsdag 12 september vond de eerste informatiebijeenkomst plaats, waarbij meer dan 70 geïnteresseerden aanwezig waren. Tijdens deze bijeenkomst werden de redenen voor de nieuwe visie toegelicht en werden bezoekers uitgenodigd om hun inbreng te geven over wat er goed gaat, wat beter kan, en waarover ze willen meedenken.

Wethouder Sven Spaargaren benadrukte het belang van deze visie: “Het zuidelijk deel van de Schinkelpolder heeft momenteel de bestemming glastuinbouwconcentratiegebied, maar de afgelopen jaren hebben we gezien dat steeds meer kwekerijen zich richten op de handel in plaats van de teelt zelf. Hierdoor lijkt de Schinkelpolder bijna op een bedrijventerrein, maar is het dat nog niet. We zien talloze mogelijkheden om van de Schinkelpolder een toekomstbestendig gebied te maken, waar ondernemerschap, duurzaamheid, groen en recreatie centraal staan.”

De gemeente gaat nu aan de slag met het opstellen van een gebiedsagenda, waarin de uitdagingen en kansen voor de Schinkelpolder en de belangen van diverse partijen worden vastgelegd. Deze agenda vormt het vertrekpunt voor de toekomstvisie van de Schinkelpolder.

In de toekomstvisie zal gedetailleerd worden beschreven hoe de Schinkelpolder er in de toekomst uit moet zien en welke bedrijven hierbij passen of gewenst zijn. Ook zal er aandacht zijn voor de financiële haalbaarheid van het plan.

Om de betrokkenheid van bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden te vergroten, worden er nog twee verdiepende gesprekken georganiseerd op 10 oktober en 28 november, genaamd “dialoogtafels”. Mensen die willen deelnemen kunnen zich aanmelden via een e-mail naar projecten.aalsmeer@amstelveen.nl.

Voor de laatste ontwikkelingen en het participatieverslag kunnen geïnteresseerden terecht op de website https://participatie.aalsmeer.nl. Bewoners en ondernemers hebben tot 29 oktober 2023 de mogelijkheid om reacties achter te laten op deze website.

Gepubliceerd: 19 september 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×