Wielrenner Owen Geleijn bij 'Sport & Co'

Owen Geleijn is één van de beloftevolle wielrenners uit de regio. De afgelopen jaren fietste hij in de opleidingsploeg van Jumbo- Visma. Owen was daar de afgelopen twee jaar de wegkapitein. Zijn favoriete parkoersen zijn die met veel kleine heuvels achter elkaar. Zo werd hij in oktober 5e in de wedstrijd Parijs – Tours voor de Espoirs. Per 1 januari maakt Owen de overstap naar Prof Racting
team van Tour de Tietema – Unibet. Een nog jonge ploeg die op een heel andere leest is geschoeid dan de bekende teams. De planning is dat hij ook bij deze ploeg vooral een rol gaat krijgen als wegkapitein.

Reden voor radiozender Rick FM hem uit te nodigen voor een gesprek met de wielerdeskundige van de Uithoornse zender Peter Zijerveld. Dit interview zal zondag 17 december tussen 19.00 en 20.00 uur uitgezonden worden in het programma ‘Sport & Co’ op Radio Aalsmeer.

Peter is zelf oud-profwielrenner en tot voor een paar jaar de talentcoach van de KNWU. Hij heeft in die tijd ook met Owen gewerkt. Owen en Peter hebben het over zijn ontwikkeling van jeugdrenner tot nu renner in de topcompetitie. Het gesprek met Owen is de derde in een reeks die Rick FM deze maand komende weken uitzendt over beloftevolle sporters in de regio. Enzo Leijnse, wielrenner bij DSM, en Mike Groen, honkbal international, gingen hem voor. Hun interviews zijn terug te luisteren via de website van Rick FM onder de knop postcasts.

Foto: Rick FM

Gepubliceerd: 11 december 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×