Column: 'Wat 2024 ons gaat brengen'

Op radioaalsmeer.nl verschijnt iedere zondag een nieuwe column geschreven door en voor een Aalsmeerder of Kudelstaarter. Deze week Wilco Hoogeveen: “Wat 2024 ons gaat brengen.”

En zo zitten we opeens alweer in een nieuw jaar. Tegen de tijd dat deze column uitkomt alweer bijna een maand zelfs. En ik dacht eens op te sommen wat 2024 voor mij zou mogen brengen in Aalsmeer.

De gemeente krijgt het dit jaar opeens op haar heupen en wikkelt in korte tijd allerlei lang voortslepende situaties snel en naar tevredenheid af. Er komt een nieuwe invulling voor fort Kudelstaart, de herindeling van het Raadhuisplein wordt over gedaan en dit keer met gedegen onderzoek vooraf en er komt een volledig verkeersplan ‘Aalsmeer-Verkeer-2030’. In dat verkeersplan staan oplossingen voor de Oosteinderweg, de Legmeerdijk, het Poldermeesterplein, de van Cleeffkade en de n196 (de knip). Ook besluit de gemeente te investeren in een parkeergarage in het centrum en een directe metroverbinding naar Amsterdam. Op een of andere manier heeft een wethouder zo hard lopen lobbyen dat Schiphol 90% van deze kosten draagt. Door een sluw stukje bureaucratie van onze herboren wethouders betaalt gemeente Amstelveen daarnaast voor de wederopstanding van een ouderwets gezellige bandjesavond door het volledige centrum van Aalsmeer. Al deze inzet van onze gemeenteraad wordt door de inwoners gewaardeerd met een ongekend hoog hernieuwd vertrouwen in de politiek en alle drama verdwijnt uit het Raadshuis. Dit alles gebeurt natuurlijk al binnen het eerste kwartaal van het jaar.

In het tweede kwartaal breekt al vroeg een fantastische lente door. Daardoor valt ons dorp traditioneel volledig stil, want iedereen zit op of om het water natuurlijk. Dat is prima; er is al zoveel werk verricht in het eerste kwartaal! Ook bereikt ons dit kwartaal het goede nieuws dat de vergunning voor Plaspop dit keer wel op tijd rond is, en er wordt een zomerfestival aangekondigd op het Surfeiland dat WEL voor iedere Aalsmeerder te betalen is.

Het derde kwartaal begint ons dorp weer wakker te worden, want het is tijd voor de feestweek. Dit loopt vanzelfsprekend vlekkeloos en met een heerlijk zonnetje erbij. Gerard Joling zingt live vanaf een schijnbaar zwevend podium bij de Watertoren ‘Bij Ons in Aalsmeer’ tijdens het vuurwerk van Vuur en Licht op het Water, maar door alle knallen is hij niet te horen. Daar was helaas niet over nagedacht. Of juist wel…?

In het laatste kwartaal zijn alle boten en zwembroeken weer opgeborgen in Aalsmeer, maar de schaatsen kunnen uit de kast getrokken worden; het gaat 6 weken lang vriezen! De Elfstedentocht gaat door, maar niemand in Aalsmeer die daar om maalt; onze poel ligt helemaal dicht! Dus mocht je een dorpsgenoot kwijt zijn, dan is de kans groot dat je ‘m op het ijs vindt. On the Rock wordt tijdelijk omgedoopt tot On the Ice en verkoopt pretentieuze erwtensoep voor € 35,- per kommetje op een prachtig terras midden op de plas. Christiani bezorgt pizza’s met namen die niemand kan onthouden via schaats-koerier tot aan Leimuiden en bij Fort Kudelstaart kun je je mengen in een sneeuwballengevecht van buurtbewoners. Henk van Leeuwen voltrekt zijn rondvaart in die weken met zijn groep op de schaats en bij The Beach kun je nu met je blote voeten in de sneeuw snow-volleyballen. Thuis is het overal lekker warm, want Rusland heeft besloten heel Europa 5 jaar lang van gratis gas te voorzien omdat ze sorry willen zeggen voor hun rare gedrag de laatste jaren.

En zo sluiten we weer een prachtig jaar af in Aalsmeer! Of ben ik nu iets te hoopvol?

Wilco Hoogeveen is 32 jaar oud en eigenaar van Turf Real Life Gaming BV waarmee hij unieke spellen ontwerpt, bouwt en exploiteert. Dit doet hij onder andere aan de Oosteinderweg, in de Watertoren van Aalsmeer en op het Fort in de Kwakel. Maar op 8 jaar ‘op avontuur’ in Delft na, is hij ook een Aalsmeerder in hart en nieren die zijn dorp aan het herontdekken is, als ondernemer en als bewoner van het centrum.

Foto: Een metro in Aalsmeer? (Pexels)

Gepubliceerd: 28 januari 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×