Column: "Zondagochtend rituelen''

Op radioaalsmeer.nl verschijnt iedere zondag een nieuwe column geschreven door en voor een Aalsmeerder of Kudelstaarter. Deze week de 82e column van Ernst de Jong: ‘Zondagochtend rituelen’.

Zondag is de enige dag dat wij niet de wekker zetten en daarom ook iets later opstaan dan de gebruikelijke 06:21 uur. Heerlijk toch zo’n luie zondagmorgen? Het is ook de dag dat ik voor het ontbijt zorg. Verse Jus d ’Orange, krokante ontbijtspek en heerlijke gebakken eieren met tomaat en kaas. In het weekend krijgen wij altijd 2 kranten in de brievenbus, dus ook op de zondag valt er nog voldoende te lezen. Dan pingt mijn telefoon en hoewel ik aan tafel niet graag op mijn telefoon zit, kijk ik toch even snel of er iets belangrijks is. Het bleek de hoofdredacteur van Radio Aalsmeer te zijn met de vraag of ik vergeten was de column te schrijven. Met schaamrood op mijn lippen moet ik bekennen dat dit inderdaad het geval was; iets wat overigens in de laatste 3-4 jaar nog nooit is gebeurd, maar zeker ook iets is om niet trots op te zijn. Hier zit ik dan achter mijn laptop, wachtend op inspiratie en op zoek naar het juiste excuus.

Volgens Fokke en Sukke, lees ik zojuist, moet je je verontschuldigingen niet per App doen maar per tweet. Pieter Omtzicht heeft al aangegeven dat hij een beetje moe was dus die reden is ook niet meer origineel. ‘Sleepy’ Joe Biden wist zich van veel relevante zaken helemaal niets meer te herinneren, net als ‘onze’ Mark Rutte die ook vaak geen actieve herinnering heeft aan iets wat hij wel of niet gezegd zou hebben. Je merkt het al, het is niet zo makkelijk om een goede smoes te verzinnen waarin je uitlegt waarom je de column niet tijdig hebt ingeleverd.

Dan rest mij niets anders dan gewoon eerlijk te zijn. Ik ben het gewoon helemaal vergeten! Niet netjes maar het is niet anders. Lieve mensen, het is vandaag rustig winterweer, ga een lekkere frisse neus halen, geniet van de rest van het weekend en ik wens jullie allen een goede week toe.

Ernst de Jong

Ernst de Jong is een 58-jarige geboren Amsterdammer die sinds 2006 in Nieuw Oosteinde woont. Hij werkte 28 jaar als handelaar in grondstoffen, maar timmert tegenwoordig als zelfstandig ondernemer aan de weg. Naast diverse opdrachten als Consultant en Interim Manager, verkoopt hij bestaand hout, uit Oost-Europa in de Benelux. Dit hout wordt weer gebruikt in het interieur of er worden weer meubels van gemaakt. Schrijven vindt hij leuk, vandaar dat hij zich aansloot bij de redactie van Radio Aalsmeer en nu als columnist. 

 

Gepubliceerd: 11 februari 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×