Column: 'De Huiskamer van Aalsmeer'

Op radioaalsmeer.nl verschijnt iedere zondag een nieuwe column geschreven door en voor een Aalsmeerder of Kudelstaarter. Deze week de zevende column van Frans Huijbregts: ‘De Huiskamer van Aalsmeer

Sinds enige weken zit Participe met haar welzijnswerk op de eerste etage van de Oude Veiling, in de Marktstraat in het dorp. Een plek die niet zomaar gekozen is want deze mooie historische plek profileert zich steeds meer als ‘Huiskamer van Aalsmeer”, en plek waar bewoners gewoon lekker binnen kunnen lopen om even uit te blazen, anderen te spreken, een kop koffie te drinken of om gewoon voor even niets. Participe, gevestigd op de eerste etage, ziet zich in dit pand vergezeld van de bibliotheek, het Cultuurpunt en Vluchtelingenwerk Nederland, elk organisaties die zich verbinding en versterking van de samenleving ten doel stellen.

Het mooie van deze nieuwe ontwikkeling is, dat verbindende organisaties nu dichter bij elkaar zitten en nu ook gemakkelijker bij elkaar naar binnen kunnen lopen. Zo trof Vluchtelingenwerk enige tijd geleden een amateurkok die inmiddels via Participe buurtmaaltijden kookt in het buurthuis Hornmeer, en meldde een vrijwilliger bij Participe zich aan die inmiddels via in de Bibliotheek bewoners helpt met hun computerproblemen. Mooie verbindingen die het welzijn van alle betrokkenen hebben verbeterd.

Maar, zoals gezegd, ook om zomaar even te zitten, te ontspannen en een praatje te maken is de Huiskamer van Aalsmeer bestemd. Boven, direct bij binnenkomst de trap op, is een gezellige woonkamer ingericht waar iedereen welkom is. We hebben hier al bewonersvergaderingen gehad, jongelui die hun studie moesten voorbereiden, een vertegenwoordiger die een half uur te vroeg bij zijn afspraak was, een oudere meneer met een verse krant en een bijlesjuf die twee kinderen rekenles geeft. Allen hebben hier inmiddels hun stekkie gevonden. Dus ben je in de buurt van de Marktstraat, loop gerust even binnen en plof lekker neer: iedereen is hier van harte welkom!

Frans Huijbregts

Frans Huijbregts woont en werkt met veel plezier in Aalsmeer. Als Brabander was hij destijds import, maar is hier inmiddels prima geland en geniet van de mensen, de poel en de gezelligheid. Frans werkt weer sinds 1 juni 2023 als welzijnswerker in Aalsmeer en Kudelstaart. Hij is 59 jaar, woont samen met Anna vormt een gezin met Anna’s dochter Eva, 20 jaar, inmiddels aan de studie en op kamers in Amsterdam en met eigen zoon Matthijs, 30 jaar, die inmiddels al enige tijd in Rotterdam woont.

 

Gepubliceerd: 21 april 2024 om 9:00 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×