Kinderen bouwen democratie in Aalsmeerse raadzaal

Aalsmeer – Meer dan 150 leerlingen uit Aalsmeer en Kudelstaart nemen deze maand deel aan Democracity, een educatief spel dat hen kennis laat maken met politiek en democratie. In groepen 7 en 8 van lokale basisscholen, de Antoniusschool, de Brug en IKC Triade, bepalen ze de toekomst van hun fictieve stad in de raadzaal van het raadhuis.

Het spel, ontworpen om jongeren te betrekken bij het politieke proces, stelt de kinderen in staat om als gemeenteraad te beslissen over essentiële stadsvoorzieningen en -structuren binnen een beperkte tijdsperiode. Onder begeleiding van lokale raadsleden, zoals Greta Holtrop en Eppo Buskermolen, leren de kinderen over overleg, overtuigingskracht en het belang van consensus in een democratische samenleving.

Het enthousiasme onder de deelnemende leerlingen is opvallend, waarbij velen zelfs interesse tonen in deelname aan jeugdige politieke organen zoals een kinder- of jongerenraad. Bovendien tonen ze oog voor algemene belangen zoals sport, duurzaamheid en toegankelijkheid voor alle gezinnen, ongeacht hun financiële situatie.

Scholen hebben zich al aangemeld voor toekomstige sessies van het spel, waarmee wordt gestreefd naar inclusieve educatie en betrokkenheid bij de politiek voor alle kinderen in de regio.

Gepubliceerd: 18 april 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×