Lezing: Vliegparken in West Nederland tijdens WO2

Aalsmeer – Op zaterdag 20 april om 13.00 uur organiseert het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 een lezing over de vliegparken in West Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Peter de Raaf zal tijdens de lezing ingaan op de rol van de Nederlandse Luchtvaart Afdeeling (LVA) en de Marineluchtvaartdienst, en hoe zij zich voorbereidden op de verdediging van het land.

Tijdens de Duitse invasie op 10 mei 1940 waren de gevechtsklare vliegtuigen van de LVA verspreid over 8 vliegparken, waaronder Schiphol en Ypenburg. De velden moesten regelmatig worden verplaatst vanwege bombardementen en Duitse dreiging. De lezing zal onder meer ingaan op de locaties van deze vliegparken, de gebeurtenissen tijdens de meidagen van 1940, en wat er vandaag de dag nog van te vinden is.

Het CRASH museum, gevestigd in het fort bij Aalsmeerderbrug, is tijdens de renovatie van het fortgebouw geopend op zaterdag en iedere 2e zondag van de maand. Vanaf mei 2024 zal het museum ook op zondagmiddag geopend zijn. Voor toegang tot de lezing en het museum wordt geadviseerd te reserveren via de website. Voor meer informatie kunt u terecht op www.crash40-45.nl.

Gepubliceerd: 5 april 2024 om 19:36 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×