Basketbalpartnerschap in Aalsmeer stimuleert jongeren

Aalsmeer – Acht Aalsmeerse jongeren gaan deelnemen aan een unieke basketbalopleiding. Het initiatief is het resultaat van een samenwerking tussen 3X3 Unites en Zorg en Zekerheid, die hun impact op Nederlandse wijken voor de komende drie jaar zullen voortzetten.

De opleiding, gelanceerd als onderdeel van de 3X3 Leader Course, wordt geleid door Lenno Witteveen en vindt plaats bij BV Aalsmeer, in samenwerking met Sportservice Aalsmeer. Gedurende acht weken zullen jongeren onder andere leren over 3×3 basketball, community building, positief coachen en het organiseren van evenementen.

Jesper Jobse, medeoprichter van 3X3 Unites, is enthousiast over de start in Aalsmeer en benadrukt het lokale enthousiasme. Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, die al jarenlang sponsor is van topbasketbal, is ook verheugd over de uitbreiding naar Aalsmeer en Uithoorn.

De jongeren zullen de komende weken de 3X3 Leader Course volgen en vervolgens hun eigen evenement organiseren. Dit initiatief zal niet alleen de lokale basketbalcommunity versterken, maar ook bijdragen aan de gezondheid en sociale cohesie van Aalsmeer en Uithoorn.

Foto: aangeleverde foto

Gepubliceerd: 3 juni 2024 om 21:55 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×