Na autoverkeer nu ook internetverkeer verstoord door werkzaamheden A10

AMSTERDAM – Honderden huishoudens in het gebied Amsterdam-Noord en Landelijk Noord zitten sinds donderdagochtend zonder internet. Bij werkzaamheden aan de A10 werd een glasvezelkabel van Eurofiber ernstig beschadigd. Het is nog niet bekend wanneer de kabel is gerepareerd.

In berichtgeving van Eurofiber aan haar klanten laat Eurofiber weten dat bij sloopwerkzaamheden tijdens het snijden van ijzer de kabel door hitte verbrand is. De engineers van Eurofiber moeten nu de huidige kabel verwijderen en kabelgoot schoonblazen. Daarna gaan ze een nieuw kabel reconstrueren over 1600 meter.

Het herstellen van de glasvezelkabel gaat alleen niet zoals gepland, zo zou het trekken van een nieuwe kabel van 1600 meter niet lukken doordat deze bleef vastlopen in een boring. Eurofiber geeft aan dat “vanwege de complexiteit van de situatie, gevaarlijke omstandigheden(asbest) en de lengte van de kabel die voor bijna 1600 meter moet worden vervangen kunnen wij op dit moment nog geen ETR bevestigen”.

De verstoring van het internetverkeer volgt op een week van grote verstoringen van het autoverkeer in de wijde omtrek van Amsterdam door dezelfde werkzaamheden. De werkzaamheden lopen door tot 9 september 2024.

Foto: VLN Nieuws - Sam de Joode

Gepubliceerd: 27 juli 2024 om 9:05 uur, geschreven door Mandy van der Zwaard

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×