Reservering parallelle Kaagbaan definitief opgeheven

Aalsmeer – Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) heeft de reservering voor een parallelle Kaagbaan bij Schiphol definitief opgeheven. Schiphol verwelkomde dit besluit, dat onderdeel was van hun 8-puntenplan om de luchtvaart stiller, schoner en beter te maken. “Dit is positief voor de omwonenden van Schiphol,” aldus Schiphol in een persbericht.

De grond voor de mogelijke tweede Kaagbaan werd meer dan 20 jaar gereserveerd, wat druk legde op de beperkte ruimte in de omgeving. Onderzoek uit 2019 liet zien dat een extra baan de hinder alleen zou verplaatsen in plaats van verminderen. Schiphol vroeg daarom de overheid om de reservering op te heffen, wat nu is goedgekeurd.

Naast de annulering van de extra landingsbaan bevat Schiphols 8-puntenplan maatregelen zoals het weren van privéjets, het sluiten van de luchthaven ’s nachts, en het investeren in een Omgevingsfonds. Dit fonds, dat in 2025 actief wordt, richt zich op het verbeteren van de leefomgeving rondom Schiphol.

“We zetten ons in voor een stillere, schonere en betere toekomst voor Schiphol en haar omgeving,” aldus het persbericht.

Bron: Amsterdam Airport Schiphol
Foto: Schiphol.nl

Gepubliceerd: 2 juli 2024 om 7:17 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×