Aalsmeer wint Supercup na spannende strijd tegen Bevo

Houten – Aalsmeer heeft zijn favorietenrol in de Supercup waargemaakt door op zaterdag 31 augustus Bevo met 33-31 te verslaan in een zinderende finale. In Houten hield de regerend landskampioen het hoofd koel in de slotminuten, waardoor de ploeg van coach Wai Wong de derde prijs op rij veiligstelde. Martijn de Jong scoorde het beslissende doelpunt voor Aalsmeer, dat eerder dit jaar ook al te sterk was voor Bevo in de bekerfinale.

Beide teams waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd, waarbij vooral Dennis Vesters en Guus van den Heuvel opvielen met vier doelpunten elk. Pas na een gelijkspel van 13-13 wist Aalsmeer een klein verschil te maken, mede dankzij nieuweling Evert Kooijman, die kort voor rust tweemaal scoorde.

In de tweede helft kwam Bevo sterk terug, maar ondanks een gedurfde tactiek met een zevende veldspeler kon de ploeg uit Limburg de overwinning niet meer opeisen.

Gepubliceerd: 31 augustus 2024 om 20:35 uur, geschreven door Elbert Huijts